När feng shui-experten och kryssarklubbsmedlemmen Susanna Utbult skulle inreda ruffen i familjens nya båt föll valen på gröna växter, ljusa dynor och kontraster i färg och form. I senaste På Kryss delar hon med sig ..." /> Inred båten enligt feng shui | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Inred båten enligt feng shui | På Kryss
Hem » Ombord

Ombord

Inred båten enligt feng shui

10 november 2020 – 10:55 En kommentar
Inred båten enligt feng shui

När feng shui-experten och kryssarklubbsmedlemmen Susanna Utbult skulle inreda ruffen i familjens nya båt föll valen på gröna växter, ljusa dynor och kontraster i färg och form. I senaste På Kryss delar hon med sig av sina bästa tips.

Feng shui bygger på tanken att vi påverkas av allt omkring oss som färg, material, möblering och energifält. Susanna Utbult från Öckerö har arbetat med feng shui i 20 år och när det var dags att piffa upp salongen ombord i somras utgick hon från den tusenåriga läran.

Inom feng shui pratar man bland annat om chi (energi) och de fem elementen trä, jord, metall, eld och vatten.
– När det gäller chiflödet, energin i rummet, var det lätt i vår nya båt. Den har så många fönster att ljuset kommer naturligt, säger Susanna.

Allt handlar om balans. Finns det mycket mörkt trä behöver du balansera med detaljer och småplock som till exempel gröna växter och blommor. Att arbeta med kontraster (yin och yang) ger också balans.
– En fårskinnsfäll gör att du får in både eldelementet som ger värme och mer yin vilket skapar en mjukhet till allt hårt i båten som trä, raka linjer och metall. Vår båt ser helt ”normal” ut, men många säger ”wow, vad mysigt ni har det!” när de kommer in. Det finns en tanke bakom som ger en skön känsla i båten.

Susannas 5 feng shui tips!

  • Gröna växter ger liv och fräschör.
  • Röda inredningsdetaljer ger värme.
  • Hitta kontraster i färg och form.
  • Vita dekorationskuddar ljusar upp.
  • Ta in naturen i båten, som snäckor och stenar.

En kommentar »