Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Insändare: All is lost tips

20 augusti 2014 – 21:50 En kommentar

all-is-lostHej, är det fler än jag som har sett denna film om Robert Redford i blåsväder, uppmärksammad med beröm i New York Times (International ed.) som inte har gått upp på bio här men finns att hyra i videoshopparna?

Det som faller en vanlig söndagsseglare konstigt är att han inte hade en elektrisk länspump i en så välutrustad båt, vilken hade trots hålet i skrovet kunnat hålla läns så att inte vattnet steg över batterierna och den övriga elektroniken. Dessutom, hade han ingen nödradiosändare och inga vattensäkra handlampor? Ingår verkligen sextanter i livflottarnas utrustning? Hur kunde han vara så välrakad efter flera dygn i en sådan?

Kanske videon i alla fall vore värd en notis i På Kryss?. Väldigt fina bilder i senaste numret förresten!

Hjärtliga hälsningar
Folke Ludwigs

En kommentar »

  • Lasse skriver:

    Hejsan! Ja, den är sedd. Som vanligt finns det mycket att sucka över. Regissörer och skådespelare verkar ofta bara ha ytterst ytliga uppfattningar om vad segling är och hur vi gör, men ändå är det ju en film med en båt och detta räcker ofta för mig för att jag ska försöka se filmen. Är filmen bra, då? Nej, inte direkt, vill jag säga. Det är för mycket seglingsknas, men kan man bortse från detta, så tar en bara ett par timmar, högst, av ditt liv och dessa går ju att spendera sämre framför teveskärmen.
    Jag har skrivit litet mer här: https://jollefarsan.blogspot.com/2013/05/film-video-med-segling.html
    Rulla ner en bit där.
    \\ Lasse Fj