Båten var bättre begagnad och blev en snabb affär för femtusen. Med hjälp av Youtube och goda råd förvandlade kryssarklubbsmedlemmen Margita Trolleglim sin Triss magnum till en pärla. Margita Trolleglim ville ha en liten båt som ..." /> ”Jag lärde mig renovera på Youtube” | På KryssFör dig som vill segla lite längre! ”Jag lärde mig renovera på Youtube” | På Kryss
Hem » Min båt och jag

Min båt och jag

”Jag lärde mig renovera på Youtube”

16 oktober 2023 – 14:18 Ingen kommentar
”Jag lärde mig renovera på Youtube”

Båten var bättre begagnad och blev en snabb affär för femtusen. Med hjälp av Youtube och goda råd förvandlade kryssarklubbsmedlemmen Margita Trolleglim sin Triss magnum till en pärla.

Margita Trolleglim ville ha en liten båt som hon kunde ta ut själv och sova över i tillsammans med ständige följeslagaren hunden Moltas. Hon tittade på många båtar innan hon till slut hittade Glimma som inte hade använts på två år och var i ganska dåligt skick.

– Jag visste inte riktigt hur dåligt när jag köpte henne. Säljaren sa som alla andra sagt tidigare, ”Du får bestämma dig nu, det finns fler intressenter!”, så jag bestämde mig. Först senare upptäckte jag att det var betydligt mer att göra än jag hade trott. Samtidigt är jag intresserad av renovering och har renoverat flera hus, men det här var något helt nytt.

Margita tog sig snabbt an uppgiften. Hon läste på, kollade Youtubeklipp om hur man lagar skador med gelcoat och frågade kunnigt folk om båtrenovering. Sedan startade projektet att fixa ut- och insida ombord.

– Glimma hade blivit krockad på sidan och det fanns tidigare lagningar som var dolda bakom två klistermärken. Jag valde att täta från utsidan eftersom jag inte ville ha ekolod och ändå skulle måla om båten. Det var lite pyssel, men nu flyter den och känns trivsam.

Att göra i ordning Glimma tog betydligt längre tid än Margita hade tänkt sig och det fanns stunder när hon helst ville köra den till tippen, men nu är hon mer än förtjust i sin lilla båt. Den största skillnaden mot för att renovera ett hus är materialet.

– Jag hade ingen kunskap om gelcoat, hur man lagar skador eller hur hård en båtbotten verkligen är. Men man kan lära sig allt om man vill. Det gäller bara att ha driv och lite nördighet!

Inför sjösättningen hyrde Margita en båtcoach som kunde hjälpa henne. De tränade båtmanövrering från marinan, att hantera motorn och lägga till. Hennes tanke nu är att segla med seglingskunniga vänner, men också att ta lektioner från båtcoachen. Ensamsegling är också något som lockar.

– Jag vill att min hund och jag ska kunna fara ut på äventyr själva när andan faller på!

Läs hela artikeln i På Kryss nr 5–23.

Margita ser framemot många sköna seglingsturer.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar