För kryssarklubbsmedlemmen Frida Ollas är allt som har med sjöfart att göra livet. Så självklart träffade hon även kärleken på havet i en stridsbåt i 40 knop. Frida är uppvuxen i Stockholms skärgård och har kört ..." /> ”Jag träffade kärleken i 40 knop” | På Kryss ”Jag träffade kärleken i 40 knop” | På Kryss
Hem » Medlemsprofilen, Ombord

Medlemsprofilen   Ombord

”Jag träffade kärleken i 40 knop”

14 september, 2021 – 09.25 Kommentarer inaktiverade för ”Jag träffade kärleken i 40 knop”

För kryssarklubbsmedlemmen Frida Ollas är allt som har med sjöfart att göra livet. Så självklart träffade hon även kärleken på havet i en stridsbåt i 40 knop.

Frida är uppvuxen i Stockholms skärgård och har kört båt så länge hon kan minnas. Hon har alltid tyckt bäst om att hela tiden vara på resande fot.

– Jag är en upptäcktsresande i själen. Det bästa jag vet är att planera vilken rutt vi ska ta med båten nästa gång!

Intresset för navigation har alltid funnits och Frida har bland annat tagit Fartygsbefälsexamen klass VIII. Nyfikenheten och viljan att lära sig mer om båtar och sjöfart gjorde att hon gick med i Sjövärnskåren där hon mötte Erik.

– Vi träffades ombord på en stridsbåt i 40 knop. Han var instruktör och det var första gången jag fick lära mig att manövrera en båt av en expert som kunde allt om navigation. Vårt båtintresse förde oss samman.

Istället för att skola om sig till sjökapten som hon en gång ville har Frida låtit sitt fritidsintresse bli så stort som möjligt. Förra året skaffade familjen en Najad 360 trots att de egentligen inte är ”några segelbåtsmänniskor”.

– Vi är de enda bland våra vänner som har segelbåt, så Kryssarklubben är ett bra nätverk för att få kontakt med likasinnade.

Både Frida och Erik gillar att mecka med båten, men ombord är det Frida som är kapten och kör in och ut ur hamn.

– Båten är ganska hög och jag ganska kort så det är nästan en säkerhetsrisk att hoppa i land från den höga stäven. Jag blev lite förvånad när jag insåg att en kvinnlig kapten inte alltid är så självklart inom segelbåtsvärlden. Fast det kan ju vara en generationsfråga också, säger Frida.

Sommarplanen var en sex veckors segling från Vaxholm till Öland, Gotland, Gotska Sandön och tillbaka där SXK-bojarna kom väl till pass.

– Vårt mål med sommaren var att verkligen visa barnen hur härligt båtlivet kan vara!

Svenska Kryssarklubben är till för alla båtägare. Nästan allt föreningen erbjuder passar motorbåtsägare och segelbåtsägare lika bra.