När en Eskilstunabo fick ett larm i mobilen om att hans båt började röra sig från sin plats i Mälarbaden larmade han polisen och tog sedan själv upp jakten med hjälp av GPS-spårning. Tack vare båtens GPS kunde ägaren ..." /> Jagade ikapp stulen båt | På Kryss Jagade ikapp stulen båt | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Jagade ikapp stulen båt

5 juli, 2022 – 13.41 Kommentarer inaktiverade för Jagade ikapp stulen båt
Bild: Adobe Sundry Photography

När en Eskilstunabo fick ett larm i mobilen om att hans båt började röra sig från sin plats i Mälarbaden larmade han polisen och tog sedan själv upp jakten med hjälp av GPS-spårning.

Tack vare båtens GPS kunde ägaren följa färden i realtid och såg hur tjuvarna lade till vid Broudden i Sundbyholm. Jakten varade i ungefär en timma och båtägaren konfronterade ett antal personer som befann sig i närheten av båten.

– Men de hann smita iväg innan vi kom fram. Vi har därefter letat efter dem i närområdet utan framgång, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson, till Eskilstuna-Kuriren.

Motorbåten ska ha fått några mindre skador, men återlämnades till ägaren i brukbart skick. Åsa Willsund hoppas att incidenten ska inspirera andra att montera GPS på sina båtar. 

– Det blir vanligare och vanligare och det här är ett skolexempel på hur det ska användas. Det bra att montera dem på motorn eftersom den ofta är den värdefullaste delen på båten, men det är också bra att tänka till så att GPS:en inte blir för synlig. En del tjuvar har tyvärr koll på det här och monterar bort dem.