När jägaren såg en man halvspringa mot en bil med en båtmotor över axeln larmade han polisen. Nu har två män dömts till fängelse och utvisning. Flera polispatruller larmades till Tyrislöt i Sankt Annas skärgård på ..." /> Jägare upptäckte båtmotortjuvar | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Jägare upptäckte båtmotortjuvar | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Jägare upptäckte båtmotortjuvar

12 december 2022 – 12:20 8 kommentarer
Jägare upptäckte båtmotortjuvar

När jägaren såg en man halvspringa mot en bil med en båtmotor över axeln larmade han polisen. Nu har två män dömts till fängelse och utvisning.

Flera polispatruller larmades till Tyrislöt i Sankt Annas skärgård på kvällen den 10 oktober. Tjuvarna hann lämna platsen i en silverfärgad bil, men stoppades och greps 45 minuter senare på E22. I bilen återfanns den stulna båtmotorn i bagageutrymmet, tillsammans med bland annat en vinkelslip och kläder som stämde överens med de som männen hade haft på sig. 

Spår som hittades i en av männens mobiltelefoner ledde utredarna till en skåpbil som stod parkerad på en ort i Hultsfreds kommun. I den hittades ytterligare stulna båtmotorer till ett värde av nästan 350 000 kronor. De två männen har nu dömts för både stöld och grovt häleri följt av utvisning i fem år.

Stock.adobe.com

8 kommentarer »

 • Rolf Johansson skriver:

  Den tidigare kommentaren ”Båtmotor eller människoliv, vilket är viktigare?” saknar fullständig relevans i sammanhanget.
  Man kan dock tillägga att om man är rädd om sitt eget och andras liv ska man inte ägna sig åt kriminell verksamhet.
  Utvisning av alla kriminella på livstid borde var det som gäller.

 • Micke Wersäll skriver:

  Om de utvisas för en längre period så bör det avskräcka andra att göra det. Förstår inte varför man skall ha silkeshandskar mot yrkes kriminella??

 • Svenne skriver:

  Livstid utvisning är det enda rätta ! OMGÅENDE.

 • Johan skriver:

  Båtmotor eller människoliv, vilket är viktigare?

 • Henrik Eriksson skriver:

  Johan, jag tror inte att du har samma uppfattning om du inför båtsäsongen blir av med en stor dyr utombordare och drabbas av åldersavdrag och självrisk på motorn-kostnad 20-50000kr. Dessutom är risken stor att du förlorar en båtsäsong eftersom tillgången på nya utombordare har varit svår de senaste åren.

 • Johan skriver:

  Helt galet att utvisa människor för en båtmotorstöld. Stödjer man den typen av åtgärder, så hör man själv inte hemma i Sverige.

 • Peter Carlsson skriver:

  Tidsbegränsad utvisning, är ett av många konstiga straff i Sverige. Är man inte svensk medborgare, så borde alla straff följas av livstids utvisning.
  Det finns ju många ärliga medborgare som kan få ta del av Sveriges välfärd istället.

 • Sture stromblad skriver:

  Hej, tycker inte det räcker med 5 års utvisning. 20 år vore bättre.