Johan Bernekorn föll direkt för båten Yggdra. Efter att först ha lärt sig segla har han nu filmat deras äventyr som finns att se på Youtube. Läs intervjun med honom från senaste På Kryss.  Du föll ..." /> Johan vill inspirera andra | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Johan vill inspirera andra | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Johan vill inspirera andra

20 juli 2020 – 08:00 En kommentar
Johan vill inspirera andra

Johan Bernekorn föll direkt för båten Yggdra. Efter att först ha lärt sig segla har han nu filmat deras äventyr som finns att se på Youtube. Läs intervjun med honom från senaste På Kryss.

 Du föll för Yggdra första gången du gick ombord. Varför?
– Någonting i hennes utstrålning övertygade mig om att det här skeppet var byggt för att korsa oceaner. Det var en nästan övernaturlig dragningskraft!

Du kunde inte segla när du köpte båten. Hur var det att gå ut på sjön första gången?
– Jag ville hitta Leo som byggt båten och gav mig ut med två vänner på en sex veckors segling på Östersjön. Det första vi gjorde när vi lämnade hamnen i Skillinge var att bottenreva storseglet. Vi visste inte hur man revade och tänkte att det var lika bra att ha gjort. Vi släppte inte ut det förrän fem veckor senare.

Har det krävts mycket renovering?
– Jag hade aldrig sett henne segla, eller ens flyta i vattnet, innan köpet. Men jag såg hur fint skrovet var byggt och förlitade mig på att resten var av samma kvalitet. Sedan dess har jag bara blivit positivt överraskad. Istället för dolda fel har jag funnit flera geniala konstruktioner ombord.

Varför började du filma er resa?
– Jag riskerade allt jag ägde för att följa min dröm och göra det jag älskade. Filmerna dokumenterar känslorna och kan förhoppningsvis inspirera andra.

Tanken är att du ska segla jorden runt en dag. Hur går planerna inför det?
– Mitt jobb innebär att jag arbetar tre månader och är ledig i tre. Min plan är att fortsätta arbeta och genomföra världsomseglingen parallellt, under mina ledigheter. Men först ska jag segla längs kusten i sommar!

 

Här kan du se Johans filmer.

En kommentar »

 • Bengt Holmsten skriver:

  Lycka till med ditt drömprojekt. Har själv en liknande båt Bruce Roberts 532 i stål. En underbart fin båt har ännu bara seglat med Genua
  Gör all inredning själv och är inte klar.

  Trevlig forts på resan.
  Med vänlig hälsning,
  Bengt Holmsten
  Nellan af Nacka