För tredje året i rad kommer Jontefondens Insamlingsstiftelse i samarbete med Nelson Garden att ha en egen, namngiven tävlingsbåt i GKSS Match Cup på Marstrand i juli. Jontefonden stöttar barn och unga som ska, eller ..." /> Jontefonden tävlar för barnen | På Kryss Jontefonden tävlar för barnen | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Jontefonden tävlar för barnen

1 juli, 2020 – 15.19 Kommentarer inaktiverade för Jontefonden tävlar för barnen
Jontefonden tävlar för barnen

För tredje året i rad kommer Jontefondens Insamlingsstiftelse i samarbete med Nelson Garden att ha en egen, namngiven tävlingsbåt i GKSS Match Cup på Marstrand i juli. Jontefonden stöttar barn och unga som ska, eller har, genomgått organtransplantation.

Jontefondens Insamlingsstiftelse stöttar över 160 familjer runt om i landet. Att vara transplanterad innebär livslång känslighet för smittor och infektioner, som kan leda till avstötningar och livshotande situationer. I coronatider är social isolering påtaglig för dessa familjer.
Jontefondens fokus under tävlingsdagarna kommer vara att samla in pengar, då behovet av hjälp aldrig har varit större än nu. Det kommer göras via digitala kanaler och i TV. Tävlingarna på Marstrand har de senaste åren varit en viktig plattform för oss att skapa kännedom om organtransplantationsfrågan, säger Jontefondens grundare Tommy Ivarsson.

Match Cup Sweden är en del av den internationella World Match Racing Tour. Den 2­-4 juli kommer tävlingarna att sändas live från Marstrand på C More och Sportkanalen.