Nästan 800 småbåtsägare i Karlstads kommun får tillgång till sina båtplatser en månad tidigare än vanligt. Den tidiga våren och begränsningar på grund av corona ligger bakom kommunens beslut. Normalt sett öppnar småbåtshamnarna först den 1 ..." /> Karlstad öppnar småbåtshamnarna i förtid | På Kryss Karlstad öppnar småbåtshamnarna i förtid | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Karlstad öppnar småbåtshamnarna i förtid

7 april, 2020 – 11.11 Kommentarer inaktiverade för Karlstad öppnar småbåtshamnarna i förtid
Karlstad öppnar småbåtshamnarna i förtid

Nästan 800 småbåtsägare i Karlstads kommun får tillgång till sina båtplatser en månad tidigare än vanligt. Den tidiga våren och begränsningar på grund av corona ligger bakom kommunens beslut.

Normalt sett öppnar småbåtshamnarna först den 1 maj, men Karlstads kommun vill i dessa tider av social distansering ge båtägarna möjlighet att ta sig ut.

– En tur på Vänern passar väldigt bra i coronatider, säger båtplatsansvarig Marianne Fröding på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Eftersom det fortfarande finns risk för frost kommer kommunen inte att sätta på dricksvattnet som i vanliga fall går att koppla på några bryggor. Sophämtning startar heller inte förrän första maj så kommunen uppmanar alla att inte använda sopkärlen vid småbåtshamnarna.