Skärgårdens intresseföreningars kontaktorganisation (Siko) vill kartlägga nuläget och behovet framåt av tillgång till laddplatser i Stockholms skärgård. I enkäten framgick att det planeras för eller diskuteras om utbyggnad av antalet laddstolpar vid Årsta brygga, Åsättra och ..." /> Kartlägger laddmöjligheter i skärgården | På Kryss Kartlägger laddmöjligheter i skärgården | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Kartlägger laddmöjligheter i skärgården

26 april, 2022 – 09.55 Kommentarer inaktiverade för Kartlägger laddmöjligheter i skärgården
Bild: Adobe ilya

Skärgårdens intresseföreningars kontaktorganisation (Siko) vill kartlägga nuläget och behovet framåt av tillgång till laddplatser i Stockholms skärgård.

I enkäten framgick att det planeras för eller diskuteras om utbyggnad av antalet laddstolpar vid Årsta brygga, Åsättra och Simpnäs. Även på Nämdö och Arholma tittar man på laddmöjligheter, bland annat för elbåtar, mopeder och fyrhjulingar.

– Vi har långsiktiga planer för laddstolpar för elbåtar och fyrhjulingar, men vi vill dessutom ha solceller så att vi kan få grön el och vätgasproduktion så vi kan ladda även på vintern, säger Yngve Hässler, som är engagerad i frågan på Nämdö, till tidningen Skärgården.

Men just nu befinner sig projektet bara på idéstadiet.

– Det finns ju inte något stort utbud av eldrivna båtar än så länge, så av naturliga skäl är det här en långsiktig frågeställning. Men att få bidrag till startinvesteringen kommer också att ta lång tid. Om vi inte börjar göra något nu så kommer vi inte ha någon grön el att tanka i de elbåtar som säkert kommer att finnas om några år.