Stockholms skärgård har kartlagts med hjälp av bland annat flakmoppe och flera 360 kameror. Bilderna ska läggas ut Google Street View och tanken är att det på sikt ska locka fler utländska turister.  Fotografen Henrik Trygg ..." /> Kartlägger skärgården med flakmoppe | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Kartlägger skärgården med flakmoppe | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Kartlägger skärgården med flakmoppe

21 november 2022 – 12:02 Kommentarer inaktiverade för Kartlägger skärgården med flakmoppe
Landscape view of harbor on Utö island outside Stockholm, Swede

Stockholms skärgård har kartlagts med hjälp av bland annat flakmoppe och flera 360 kameror. Bilderna ska läggas ut Google Street View och tanken är att det på sikt ska locka fler utländska turister. 

Fotografen Henrik Trygg har åkt mellan Utö upp till Horsten, en ö utanför Sandhamn i Stockholms skärgård med sina kameror för att föreviga främst ytterskärgården. Det rör sig om hundratals bilder som visar såväl vandringsleder som de vackraste platserna.

– Utö är rätt stort och jag behövde flänga runt på alla grusvägar så då blev det en flakmoppe, säger han till P4 Stockholm.

Marie Östholm jobbar på Stockholm Archipelago som är ett projekt mellan skärgårdskommunerna i Stockholmsregionen.

– Vi vill visa upp skärgården när den är absolut som bäst. Det tycker vi är slutet av augusti och september. Skulle skärgården bli lika populär att besöka i september som i augusti skulle det generera 50 miljoner kronor för besöksnäringen. Henriks street view-bilder är en del av att göra skärgården mer känd utomlands.

Utsikt över Utö.

Stock.adobe.com