Katarina Svedjefält var tillsammans med övriga besättningen på Da Nang först av Clipper race-flottans båtar över mållinjen i Sydney to Hobart Race. Katarina är också först ut som månadens medlem i På Kryss 2016. Vädret hade ..." /> Katarina Svedjefält i tufft Sydney to Hobart | På Kryss Katarina Svedjefält i tufft Sydney to Hobart | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Katarina Svedjefält i tufft Sydney to Hobart

28 december, 2015 – 15.41 En kommentar
sydney hobart start

Katarina Svedjefält var tillsammans med övriga besättningen på Da Nang först av Clipper race-flottans båtar över mållinjen i Sydney to Hobart Race. Katarina är också först ut som månadens medlem i På Kryss 2016.

Katarina SvedjefältVädret hade skonat Sydney to Hobart från något riktigt utmanande de senaste åren. Men när starten gick i Sydney för 2015 års race blåste det frisk kuling och det gick undan för de flesta. Lågtrycket visade sig lite för krävande för 29 av deltagarna som efter mindre än två dygn hade brutit av olika anledningar. Den tidigt ledande och så småningom första båt över mållinjen, Comanche, skadade rodret men även tvåan Rambler hade skador på utrustning ombord.
Av de 108 startande båtarna gick 77 i mål på Tasmanien.

Kryssarklubbaren Katarina Svedjefält deltog ombord på båten Da Nang under ledning av skepparen Wendy Tuck. Da Nang vann sin klass, Clipper 70, och gick i mål som 22:a båt över mållinjen.

Katarina har seglat sedan hon var liten då hon var ute med familjens båt på somrarna och hennes pappa har varit eskaderledare i Kryssarklubben. Sedan tolv år tillbaka har Katarina nu en egen båt och de senaste åren har hon även börjat kappsegla. Så här säger hon om seglingen med Clipper-båten Da Nang:
– Jag hann inte riktigt med att ha så mycket förväntningar eftersom det gick så fort. Men jag trodde nog att seglingen skulle ta större utrymme än vad den har gjort och att det var den som skulle vara det tuffaste. Men det har istället varit att hantera alla människor och alla relationer.

Hela intervjun med Katarina publiceras i På Kryss nummer 1, 2016, som kommer i brevlådorna runt den 20:e januari och i butikerna en vecka senare.

Postioner för alla deltagare i Sydney to Hobart: rolexsydneyhobart.com/tracker/

/Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , ,

En kommentar »

 • Jan Svedjefält skriver:

  Hej.
  Kul att ni skriver om en så stor händelse. Det är ju längre än Volvo Ocean race men inte lika snabbt. En lien rättelse, det skall vara …över mållinjen som första båt, och ett litet tillägg de blev 9:a totalt efter handikapp.
  Det är ju fantastiskt bra.

  Detta vill vi se mer av!

  Janne