Johanna Tran och Julia Rydberg gillar att göra saker på ett miljövänligt sätt. I somras köpte vännerna en segelbåt tillsammans och förutom att komma ut på sjön är tanken även att använda båten till att ..." /> Köpte segelbåt för att samla skräp | På Kryss Köpte segelbåt för att samla skräp | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Köpte segelbåt för att samla skräp

31 augusti, 2020 – 15.10 Kommentarer inaktiverade för Köpte segelbåt för att samla skräp
Köpte segelbåt för att samla skräp

Johanna Tran och Julia Rydberg gillar att göra saker på ett miljövänligt sätt. I somras köpte vännerna en segelbåt tillsammans och förutom att komma ut på sjön är tanken även att använda båten till att plocka skräp.

Det var efter en roddtur som de nyblivna studenterna Johanna Tran och Julia Rydberg kom på idén att köpa en segelbåt trots att ingen av dem har seglat tidigare. Eftersom de månar om miljön bestämde de sig också för att hjälpa till att hålla naturen ren samtidigt. Under de första två turerna hann de plocka över 30 kilo skräp i form av bland annat rep, plastflaskor, plastkassar och sopsäckar.

Julia och Johanna berättar för Oskarshamns-Tidningen att de förutom att lära sig segla även lär sig att renovera båten på ett miljövänligt sätt, bland annat genom att använda solceller och second hand-prylar och saker de redan har hemma för att rusta båten.