Den 44-årige Malmöbon hade aldrig tidigare kört båt och premiärturen slutade med att Kustbevakningen tog honom. Nu väntar rättegång för grovt sjöfylleri. Mannen och två kamrater träffades i Limhamn där en av kompisarna hade en nyinköpt ..." /> Körde motorbåt med 1,34 promille | På Kryss Körde motorbåt med 1,34 promille | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Körde motorbåt med 1,34 promille

9 november, 2021 – 09.09 En kommentar

Den 44-årige Malmöbon hade aldrig tidigare kört båt och premiärturen slutade med att Kustbevakningen tog honom. Nu väntar rättegång för grovt sjöfylleri.

Mannen och två kamrater träffades i Limhamn där en av kompisarna hade en nyinköpt snabbgående motorbåt som kan komma upp i 40 knop. Efter att ha druckit ett större antal öl bestämde sig sällskapet för att ta båten och köra in till centrala Malmö där de bland annat tog sig in i kanalerna och även gjorde ett stopp vid en restaurangbåt.

På vägen tillbaka ville 44-åringen provköra båten trots att han saknar sjövana och var påtagligt berusad. En av Kustbevakningens båtar, som egentligen var ute på ett annat uppdrag, upptäckte båten när den kom körande i hög hastighet och bestämde sig för att stoppa den. Mannen försökte då överlämna ratten till båtens ägare, men det var för sent eftersom Kustbevakningens besättning redan hade noterat vem som egentligen körde, skriver Skånska Dagbladet. Provresultatet visade på 1,34 promille i blodet och nu kommer mannen ställas inför rätta misstänkt för grovt sjöfylleri.

En kommentar »

  • Thomas Arvidsson skriver:

    Men vad hände med båtens ägare och tillika skeppare. Både skeppare och den som just då körde borde ju sättas åt. Annars är det väl dags att kustbevakningen får gå kurs i sjölagen. (Eller är det jag som skulle behöva det?)