Med 1,72 promille alkohol i blodet körde den 45-årige mannen sin båt i den östgötska skärgården. Nu har förvaltningsrätten dragit in hans körkort. Hösten 2018 bestämde sig mannen för att ta en tur med sin fritidsbåt ..." /> Körkortet indraget efter sjöfylleri | På Kryss Körkortet indraget efter sjöfylleri | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Körkortet indraget efter sjöfylleri

19 maj, 2020 – 13.21 En kommentar
Körkortet indraget efter sjöfylleri

Med 1,72 promille alkohol i blodet körde den 45-årige mannen sin båt i den östgötska skärgården. Nu har förvaltningsrätten dragit in hans körkort.

Hösten 2018 bestämde sig mannen för att ta en tur med sin fritidsbåt trots att han var kraftigt berusad. Turen slutade med en dom för grovt sjöfylleri skriver Norrköpings Tidningar. Dessutom beslutade Transportstyrelsen att återkalla mannens körkort för bil i fyra månader. Beslutet överklagades till Förvaltningsrätten i Linköping som avslog överklagandet.

En kommentar »

 • per Jönsson skriver:

  Finns två reflektioner att göra.

  Varför var han ute i sin båt?
  Om inga särskilda omständigheter fanns vid tillfället så är det helt korrekt att döma till grovt sjöfylleri.

  Indraget Körkort, Nja??
  Jag vet inte hur detta gick till om indragningen skett i anslutning till brottet? Om inte, är det helt förkastligt då indragning av körkort är en trafiksäkerhetsåtgärd och inte är ett straff.
  Sker detta långt efter händelsen har jag svårt att se vilken effekt indragningen har på trafiksäkerheten.
  //Per