Den brittiske båtbyggaren Andrew Bedwells segelbåt ”Big C” är inte ens en meter lång. Med den planerar han att segla över Atlanten nästa år för att samla in pengar till cancerforskning. Planen är att lämna St ..." /> Korsar Atlanten i minibåt | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Korsar Atlanten i minibåt | På Kryss
Hem » Långfärd, Nyheter

Långfärd   Nyheter

Korsar Atlanten i minibåt

13 september 2022 – 10:03 2 kommentarer
Foto Big C Atlantic Challenge, Facebook

Den brittiske båtbyggaren Andrew Bedwells segelbåt ”Big C” är inte ens en meter lång. Med den planerar han att segla över Atlanten nästa år för att samla in pengar till cancerforskning.

Planen är att lämna St John, Newfoundland, och efter 60 dagar nå Lizard Point i Cornwall, England, en 1 900 mil lång riskfylld resa. Rekordet som Bedwell vill slå sattes 1993 av den amerikanske seglaren Hugo Vihlen i en båt som var 162 centimeter lång.

Ombord finns dubbla försegel och dubbla roder, tolv vattentäta fack för att lagra förnödenheter och dessutom kommer båtens skrov att fodras med torkat kött. En manuell vattenrenare kommer att förse honom med vätska. En support crew kommer också att finnas på plats för att guida längs vägen.

Resan gör han för att hedra den ursprunglige designern av båten och den tidigare världsrekordhållaren Tom McNally, som dog i cancer 2017.

Andrew Bedwell har tidigare ensamseglat en 6,5 meter lång racingyacht från Storbritannien till Arktis och runt Island.

Följ Andrew Bedwell på Youtube och Facebook (Big C Atlantic Challenge).

2 kommentarer »

  • Ingegerd Jansson skriver:

    Menar du följebåt eller vad är support crew?

  • Jürgen Asp skriver:

    Oj, det är imponerande att våga sig ut på den båten! Men han verkar iaf bara en erfaren seglare som varit i dom vattnen förut. Sen är ju alltid frågan… hur små kan dom vara (?) och varför dessa rekord? Men… det är helt upp till hans planet. Hedervärt att han seglar för cancerforskningen och att lyfta frågan. Då borde min Nanuk 28 fot vara liten.