Mannen ignorerade tolv gula förbudsskyltar och lade till vid den militära anläggningen Kungsholms fort vid Aspö. Nu väntar dryga böter för tilltaget. Mannen och hans barn hade tillsammans med en vän hyrt en båt för att ..." /> Kostsam kisspaus | På Kryss Kostsam kisspaus | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Kostsam kisspaus

19 april, 2021 – 16.07 7 kommentarer
Kostsam kisspaus

Mannen ignorerade tolv gula förbudsskyltar och lade till vid den militära anläggningen Kungsholms fort vid Aspö. Nu väntar dryga böter för tilltaget.

Mannen och hans barn hade tillsammans med en vän hyrt en båt för att ta sig en tur kring Karlskrona. När barnen blev kissnödiga bestämde sig pappan för att lägga till vid Kungsholms fort trots alla förbudsskyltar. Väl på plats bestämde sig gruppen även för att bada och leka ”Fångarna på fortet” skriver Sydöstran.

Nu har de båda männen dömts för obehörigt tillträde till skyddsobjekt. Mannen som hyrde båten får villkorlig dom och dagsböter på 45 000 kronor. Vännen som var med döms till villkorligt och 31 200 kronor i dagsböter – totalt får de båda männen betala 76 200 kronor. Det framgår inte hur många dagsböter de två männen dömdes till.

7 kommentarer »

 • Bernt Nilsson skriver:

  Man borde ha tittat på syftet med tillträdet. Det var ju inte fråga om spioneri eller sabotage, endast dumhet och oförstånd, därför tycker jag att bötessumman är alldeles för hög. Om det nu är så noga med att inga obehöriga gör sig tillträde, varför hade man inte då bättre bevakning, det hade räckt med en övervakningskamera och en högtalare, som skulle kunna ropa ut att tillträde är förbjudet.
  Det tycks alltså vara väldigt enkelt för illasinnade, t.ex. från främmande makt, att ta sig iland och åstadkomma stor skada.

 • Ulf Schloss skriver:

  Helt ok! Förbudsskyltar ska respekteras, det finns en anledning att dom finns där!
  Detta är väl ett tecken på den allmänna förslappningen i dagens Sverige. ”Jag gör som jag vill ingen ska bestämma över mig”
  Ulf Schloss

 • Nils Bergström skriver:

  Hur mycket fick Sovjet betala för ”lägga till” med Ubåten?

 • Mats skriver:

  Verkligen otroligt fånigt. Det finns ju båtturer dit för allmänheten med rundvandring för att beskåda alla ovanliga träd som Älvsnabben tagit med sej hem.
  Jag tycker de borde göra en gästhamn där istället.

 • Jan Reutergårdh skriver:

  Jag funderar över hur stora böter som U137 fick. Dom var ju också inne i ett militärt skyddsområde i närheten. Fast å andra sidan dom gick aldrig iland och kissade.
  (sila mygg och svälja elefanter)

 • Jonas skriver:

  Men jag skulle verkligen vilja veta hur man tänkt då

  Att bara själv bestämma att leka fångarna på fortet med sina barn på en militär anläggning med alla faror det innebär
  En mindre säker plats att dels olagligt beträda och dessutom ta med sina barn på den grejen

  Märkligt

 • Claes Nordfeldt skriver:

  Helt OK. Förbudsskyltar ska respekteras, framför allt med barn i sällskapet. Barnen ska ju lära av vuxna hur man uppträder…

1 Pingbacks »