Grilla på klippan är bäst, men vem blir inte sugen på lite service ibland? Här tipsar vi om några krogar väl värda ett strandhugg. I På Kryss nr 4 kan du ta del av hela ..." /> Krogar värda ett strandhugg | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Krogar värda ett strandhugg | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Krogar värda ett strandhugg

20 juli 2021 – 09:52 Kommentarer inaktiverade för Krogar värda ett strandhugg

Grilla på klippan är bäst, men vem blir inte sugen på lite service ibland? Här tipsar vi om några krogar väl värda ett strandhugg. I På Kryss nr 4 kan du ta del av hela listan från norr till söder.

Jopikgården

Södra Luleå skärgård

Ett laxmecka. Här finns nyfångad lax i alla dess former – allt snyggt serverat! Även hamburgarna och våfflorna säga vara utsökta.

Lägg till här: det finns tre gästbryggor på Hindersön, cirka 100 meter från restaurangen.

Boka bord: 0705-25 26 53 eller info@luleaarchipelago.com

Söderströms

Öregrund

Söderströms restaurang är ett välkomnande ställe i hjärtat av gemytliga Öregrund. Med utsikt över hamnen och under tal, eller inomhus, serveras klassiska rätter blandat med smårätter inspirerade av Orienten. Signaturrätten är meze.

Lägg till här: I Öregrunds gästhamn ett stenkast från restaurangen.

Boka bord: 0173-307 00 eller boka online. Är ni fler än tio mejla till boka@soderstromsveranda.se

Restaurang Strandkanten Nordkoster

Kosteröarna, Bohuslän

Prisvärd och charmig restaurang med kitschig inredning där det mesta går att köpa. Enkel, vällagad mat i rejäla portioner. Räkmackan rekommenderas. Snabb service och trevlig personal.

Lägg till här: Gästhamnen på Västra bryggan.

Boka bord: Endast drop in.

Seasalt Kitchen

Färjestaden, Öland

Välbesökt ställe i hamnen med vinkokta musslor som serveras thaistyle eller klassiskt med vin och vitlök. Livemusik en del kvällar och bli inte förvånad om någon servitör plötsligt går upp på scenen…

Lägg till här: Färjestadens hamn har 26 gästplatser.

Boka bord: Endast drop in.

Hörte brygga

Skivarp, Skåne

I det lilla vitkalkade huset i charmiga Hörte är menyn i ständig förändring. Allt beror på vilka råvaror de lokala bönderna har att erbjuda för dagen. Rena smaker, närproducerat och återbruk är ledorden i den hyllade restaurangen.

Lägg till här: I närliggande Abbekås hamn finns 10 gästplatser.

Boka bord: Drop in, men till Rökmenyn (som serveras till och med vecka 31 från klockan 17.00) måste du boka via hemsidan hortebrygga.se