Genom Svenska Kryssarklubbens seglarskola och projektet Ny på havet får ungdomar i Göteborgsområdet chansen att komma ut en dag på sjön på något av Kryssarklubbens skolfartyg. Tanken är att visa hur roligt båtlivet är och ..." /> Kryssarklubben ger unga chans att prova på båtlivet | På Kryss Kryssarklubben ger unga chans att prova på båtlivet | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Kryssarklubben ger unga chans att prova på båtlivet

18 februari, 2020 – 12.14 Kommentarer inaktiverade för Kryssarklubben ger unga chans att prova på båtlivet
Kryssarklubben ger unga chans att prova på båtlivet

Genom Svenska Kryssarklubbens seglarskola och projektet Ny på havet får ungdomar i Göteborgsområdet chansen att komma ut en dag på sjön på något av Kryssarklubbens skolfartyg. Tanken är att visa hur roligt båtlivet är och hur allt fungerar ombord.

”Ny på havet” är ett treårigt projekt sponsrat av regeringen via Svenskt Friluftsliv som fördelar statsbidraget. För andra året i rad bjuder seglarskolan in ungdomar från fem högstadieklasser i Göteborg in till en dagstur med något av Kryssarklubbens skolfartyg Gratitude, Gratia eller Atlantica. Tanken är att ge unga som saknar en relation till båtar, hav och skärgård möjlighet att lära sig om segling, navigation och livet ombord på ett fartyg.

Förra vårens dagsturer gjorde stor succé hos deltagarna som bland annat fick lära sig att hissa segel och vad babord och styrbord står för. Skolorna som då deltog kom från Bergsjön, Västra Frölunda, Biskopsgården och Angered.