Den 7 februari är det Kryssarklubbens dag på Båtmässan i Göteborg. Blå bojar, tips och råd kring långfärder på Europas vattenvägar och sommarens eskader är bara några av punkterna i det digra programmet. Det blir en ..." /> Kryssarklubbens dag på Båtmässan i Göteborg | På Kryss Kryssarklubbens dag på Båtmässan i Göteborg | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Kryssarklubbens dag på Båtmässan i Göteborg

14 december, 2021 – 09.53 Kommentarer inaktiverade för Kryssarklubbens dag på Båtmässan i Göteborg

Den 7 februari är det Kryssarklubbens dag på Båtmässan i Göteborg. Blå bojar, tips och råd kring långfärder på Europas vattenvägar och sommarens eskader är bara några av punkterna i det digra programmet.

Det blir en eftermiddag fullspäckad med information och intressanta föreläsningar. Ove Thorin, Hamn och Ankarplats Kommittén, tipsar om hur man bäst använder Kryssarklubbens blå bojar, både för säkerhetens och för miljöns skull. Du får se hur de är konstruerade och hur SXK arbetar med bojarnas underhåll och service.

The Perfect World Foundation är en ideell välgörenhetsorganisation som grundades för tio år sedan av Lars och Ragnhild Jacobsson. De ville och vill åstadkomma verklig förändring för vår planets djur och natur. Under föreläsningen berättar de mer om sitt arbete generellt och i synnerhet om arbetet för renare och skräpfria hav.

Qvinna Ombord–Västkustkretsen är också på plats och delar med sig av vad de gör för att kvinnor, tillsammans med andra kvinnor och tjejer, ska få möjlighet att skaffa sig kunskap kring säkerhet, manövrering och allt annat som behövs för att ta ansvar för båten. 

I en tid, när alla andra skulle stanna hemma, tvingades familjen Veber ta sig till Spanien för att segla hem sin nyinköpta båt. Ovisshet, dåligt väder och stängda hamnar gav dem fler utmaningar än förväntat. Men långa oceanseglingar bjuder också på stora upplevelser, livsdrömmar och insikter. Föreläsningen “Utmaningen” handlar inte bara om en non stop-segling från Mallorca till Skanör, utan också om hur familjen lyckas kombinera ekorrhjulet av arbete, barn och hus med långsegling. Margareta och Thomas Veber berättar om glädjen att vara på havet och leva ombord på sin båt under långa seglingar – trots att det är en omöjlig resa som de ger sig ut på.

Funderar du på att besöka Paris, snart eller till OS 2024? Varför inte göra det med båten? Börje Silverfjäll från Båtlivskommittén inspirerar lyssnarna med berättelser om livet längs floderna och kanalerna, om slussteknik samt ger tips och råd kring en långfärd på Europas vattenvägar.

Sist men inte minst presenterar Inge Andersson, från Västkustkretsens Eskaderkommitté, sommarens eskader som både brukar ge nya upplevelser och nya båtvänner.

Segelbåt som passerar Holtenaus fyr som markerar infarten till Kielkanalen.