I Vadstenas gästhamn får man verkligen en känsla för vår historia. Här kan du förtöja mitt i vallgraven och blicka upp mot ett ointagligt slott från 1500-talet. Vadstena ligger vid Vätterns östra strand, en historisk plats ..." /> Lägg till i vallgraven | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Lägg till i vallgraven | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Lägg till i vallgraven

1 november 2022 – 09:47 2 kommentarer
Vadstena

I Vadstenas gästhamn får man verkligen en känsla för vår historia. Här kan du förtöja mitt i vallgraven och blicka upp mot ett ointagligt slott från 1500-talet.

Vadstena ligger vid Vätterns östra strand, en historisk plats där hamnen och vattnet är närvarande på alla håll. Att ta sig hit med båt är en rolig upplevelse på många sätt med kul aktiviteter för hela familjen och mycket gott att äta.

Gästhamnen är belägen i själva vallgraven som går runt Vadstena slott. Två stora pirar markerar inloppet till vallgraven och det är också här båtplatserna och hamnkontoret finns. Här ligger man väl skyddad under nästan alla väderförhållanden. Nytt för i år är att plats 1–20 är bokningsbara på https://www.bokavadstena.se/sv/.

– Man kan lägga till med boj precis intill slottet eller längs kaj utmed hamnkontoret. Sista alternativet är mellan pollarna på bryggan längs stora piren, säger hamnvärden Johan Lindell. 

Vadstena är en unik småstad med tidstypisk låg byggnation. På de idylliska stadsgatorna samsas populära restauranger med inredningsbutiker, glassbutiker och charmig shopping. En kul happening är Vadstenas populära nostalgiaftnar som pågår varje onsdag klockan 18–21 från slutet av maj till mitten av augusti. Njut av en kaffe och en räkmacka och spana in vackra bilar och motorcyklar till livemusik.

Vadstena är också en av Europas viktigaste pilgrimsdestinationer dit pilgrimer från hela världen kommer för att besöka Heliga Birgitta och hennes reliker i Vadstena Klosterkyrka.

2 kommentarer »

 • Bertil Vindö 32 skriver:

  Bra tips inför kommande sommarseglingar! Rekommenderas!
  Vi låg med båten i vallgraven vid Vadstena slott vid midsommar 2006.
  Hoppas kunna göra om det om några år.

 • Reidar Stolt skriver:

  Bra info nu 1;a november. Hamnen har säkert många besökare just nu. 😀
  / Reidar