Världens yngsta jordenruntseglare, Laura Dekker, kommer till båtmässan Allt för sjön. Tillsammans med andra unga seglare på seminariet Våga följa vinden berättar hon om sin passion för segling, hav och äventyr på lördag eftermiddag. Det ..." /> Laura Dekker till Allt för sjön | På Kryss Laura Dekker till Allt för sjön | På Kryss
Hem » Långfärd, Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Laura Dekker till Allt för sjön

28 februari, 2016 – 11.37 Kommentarer inaktiverade för Laura Dekker till Allt för sjön
Laura Dekker

Världens yngsta jordenruntseglare, Laura Dekker, kommer till båtmässan Allt för sjön. Tillsammans med andra unga seglare på seminariet Våga följa vinden berättar hon om sin passion för segling, hav och äventyr på lördag eftermiddag. Det finns fortfarande platser kvar.

Laura hade bestämt sig. Hon skulle segla själv jorden runt. Trots att nederländska myndigheter försökte stoppa henne och många kritiserade projektet kastade hon loss som 14-åring och hade innan sin 17-årsdag seglat ett varv runt jorden. Men trots sin låga ålder var Laura ingen duvunge när det gällde segling. Född på Nya Zeeland under en världsomsegling med föräldrarna hade hon seglat längre än de flesta med familjens segelbåt och gjort egna färder med optimistjolle och med sin Hurley 700.
Nu kommer Laura till Sverige för att dela med sig av sin passion för hav, seglling och äventyr. Hon håller ett föredrag på seglarseminariet Våga följa vinden och deltar sen i en öppen frågestund där publiken får chansen att ställa frågor direkt till Laura och de andra föredragshållarna.

Eventet Våga följa vinden:
Föredragshållare:

Laura Dekker – endast 14 år gammal gav sig Laura ut på sin världsomsegling, som den yngsta soloseglaren någonsin. Tillsammans med sin elva meter långa ketch Guppy har hon lagt tiotusentals sjömil bakom sig för att så småningom segla in i Nya Zeeländska Whangarei hamn. Där bor hon i dag, ombord på Guppy.

Josefin och Ivan FlodgrenJosefin och Ivan Flodgren – är aktuella med boken ”Saltvattenliv – En världsomsegling”.
När de började sin segling var målet Nya Zeeland, men långseglatsen tog dem slutligen jorden runt. Dock inte utan besvär, motgångar och lärdomar för livet. Praktiska råd och dråpliga historier avlöser varandra när det äkta paret intar scenen.

 

Marielle CocozzaMarielle Cocozza – seglar med Seglarskolan i Göteborg och läser till sjökapten vid Chalmers.
Hon jobbar även på ett fartyg som ligger på Svalbard och kommer att dela med sig av sina erfarenheter av att leva och arbeta på havet.

 

Celina Burlin och Oscar BengtsonCelina Burlin och Oscar Bengtsson – kappseglare.
I årets final av spektakulära Red Bull Foiling Generation är det dags att hålla de blågula tummarna för Celina och Oscar. Efter att ha vunnit den svenska uttagningen i Malmö 2015 får göteborgarna tävla mot sex andra unga team i tävlingen som vill hitta framtidens nya seglaress i en regatta med bärplansförsedda katamarener.

Saga Ahltin Sandberg – moderator och seglarentusiast

TIDER:
Lördagen den 5 mars
Kl. 12.30-13.00 Registrering utanför sal K11
Kl. 13.00 Eventet börjar
Kl. 13.50-14.05 Paus. Svenska Kryssarklubben bjuder på fika.
Kl. 14.05-15.00 Eventet fortsätter
Kl. 15.05-15.25 Panel med alla föredragshållare på plats
Kl. 15.30 Möjlighet att träffa föredragshållarna i SXK:s monter A03:10

Mer information och anmälan: sxk.se

Sista anmälningstid online: fredag kl 18! Om det finns biljetter kvar på lördagen kan de köpas i Svenska Kryssarklubbens monter i A-hallen.

/Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , ,