Christoph Rassy, mannen bakom Hallberg-Rassy på Orust, har gått bort efter en kort tids sjukdom. Han blev 87 år. Ingen har betytt så mycket för den svenska segelbåtsbranschen som den tyske båtbyggaren Christoph Rassy. Han var ..." /> Legendariske båtbyggaren Christoph Rassy har gått bort | På Kryss Legendariske båtbyggaren Christoph Rassy har gått bort | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Legendariske båtbyggaren Christoph Rassy har gått bort

16 november, 2021 – 11.20 Kommentarer inaktiverade för Legendariske båtbyggaren Christoph Rassy har gått bort

Christoph Rassy, mannen bakom Hallberg-Rassy på Orust, har gått bort efter en kort tids sjukdom. Han blev 87 år.

Ingen har betytt så mycket för den svenska segelbåtsbranschen som den tyske båtbyggaren Christoph Rassy. Han var en av grundarna till segelbåtsvarvet Hallberg-Rassy som i dag är en ikon när det gäller långfärdsbåtar i hela världen.

Christoph Rassy föddes i Tyskland 1934 och kom till Sverige 1960 med två tomma händer för att bygga segelbåtar. Så sent som i december 2020 tilldelades han “Lifetime Achievement Award” i samband med Boat Builder Awards for Business Achievement. Priset går till den som har haft ”en betydande inverkan på båtbranschen under sin karriär.

Svenska Kryssarklubben beklagar att Christoph Rassy har seglat vidare. Han fick Kryssarklubbens Tore Herlinmedalj år 2017 för de fantastiska båtar han byggde under sin livstid. Läs mer här!