Lill-Lubban är en av Svenska Kryssarklubbens Bottenhavskrets två uthamnar och drömhamnen för den som söker enkelhet, stillhet och gillar skog. På köpet får du en familjär stämning. Lill-Lubban ligger söder om Sundsvall och ön är cirka ..." /> Lill-Lubban – en pärla i urskogen | På Kryss Lill-Lubban – en pärla i urskogen | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Lill-Lubban – en pärla i urskogen

19 juni, 2023 – 12.53 En kommentar
Lill-Lubban – en pärla i urskogen

Lill-Lubban är en av Svenska Kryssarklubbens Bottenhavskrets två uthamnar och drömhamnen för den som söker enkelhet, stillhet och gillar skog. På köpet får du en familjär stämning.

Lill-Lubban ligger söder om Sundsvall och ön är cirka fem hektar stor. Den ligger väl skyddad, som i en bassäng omgiven av tät skog. Möjligtvis kan det blåsa lite västliga vindar, men någon sjö går det aldrig härinne. Östersjön ligger rakt ut och Bottenviken längre norrut.

Conny Ström, som en gång var med och byggde hamnen, är sedan tio år tillbaka också en av de ansvariga.

– Det är enkelt att hitta hit. Man går in på en enslinje utifrån, in i viken. Det finns både en officiell enslinje och en som kryssarklubben har lagt till.

Conny och övriga ansvariga har sett till att hålla hamnen i fint skick. Här finns en nyuppförd grillkåta och ny toalett och man får gärna sitta och fika på den inglasade altanen. Alla besökare har dessutom tillgång till en vedeldad bastu med badbrygga.

– Det är en naturhamn så vatten och el saknas. Soporna får man ta med sig härifrån, men vi i arbetslaget ser till att det finns toapapper och ser snyggt ut.

Längst ut på bryggan är det djupt och totalt finns det plats och bojar till ett 15-tal båtar. alla är välkomna att besöka Lill-Lubban, men som medlem kostar det endast 50 kronor per natt istället för 90 kronor. Betalningen sköter gästerna själva och det går bra att swisha. Lill-Lubban är särskilt uppskattad av tyska och holländska seglare.

– Här hittar man lugnet och det är trevliga människor som kommer hit. Inget bus. Det är helt enkelt en fridfull naturhamn i skogen.

En kommentar »

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar