Under tre helger i juli, september och oktober arrangerade Svenska Kryssarklubben introduktionskurser till kölbåtsegling vid Malma Kvarn på Värmdölandet nära Nämdöfjärden i Stockholms skärgård. På Kryss var på plats på Malma Kvarn under den andra kursen ..." /> Lyckad nybörjarkurs i segling | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Lyckad nybörjarkurs i segling | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Lyckad nybörjarkurs i segling

2 oktober 2023 – 10:38 En kommentar
Seglarläger

Under tre helger i juli, september och oktober arrangerade Svenska Kryssarklubben introduktionskurser till kölbåtsegling vid Malma Kvarn på Värmdölandet nära Nämdöfjärden i Stockholms skärgård.

På Kryss var på plats på Malma Kvarn under den andra kursen som hölls helgen 23–24 september. Det krävs inga förkunskaper för att delta och instruktörerna Nils Brandén och Vilhelm Reischmann anpassade smidigt kursen efter nivån på deltagarna. Teorilektionerna i sjömanskap hölls på glasverandan i SXK:s vackra klubbhus som vetter ut mot viken. Kunskaper om grunderna i segling, båtvård, sjösäkerhet och knopar varvades med praktik, med tyngdpunkt på praktiska övningar på vattnet.
– Malma kvarn har ett fantastiskt läge för segling, säger Daniel Jakobsson, en av deltagarna. Vi fick chansen att bo i det fina klubbhuset och hade tillgång till alla bekvämligheter, ett riktigt restaurangkök och en härlig badsjö runt knuten.
Han är mycket imponerad av själva kursen.
– Efter två dagar är min känsla att jag faktiskt kan förbereda en IF-båt för segling och ta mig fram dit jag vill genom att kombinera läns, halvvind och kryss. Det har jag Nils och Vilhelm att tacka för, de gjorde kursen både pedagogisk och rolig. Dessutom hade vi otrolig tur med vädret. Strålande sol och vindar på 5 m/s!
Svenska Kryssarklubbens Stockholmskrets har arrangerat seglarläger på Malma kvarn sedan 1946 och utbildat tusentals barn och ungdomar i segling och sjöliv. Verksamheten vänder sig främst till barn och ungdomar från tio till sjutton år, men det finns även kortare läger för vuxna.

Foto: Mats Janson

En kommentar »

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar