En mystisk lyxyacht, värd 6,8 miljarder kronor, har omringats av italienska myndigheter. Båten tros tillhöra Vladimir Putin. Den 140 meter långa yachten vid namn Scheherazade är en av de dyraste i världen och ligger förtöjd i ..." /> Lyxyacht omringad till havs | På Kryss Lyxyacht omringad till havs | På Kryss
Hem » Löpsedel

Löpsedel

Lyxyacht omringad till havs

22 mars, 2022 – 10.32 Kommentarer inaktiverade för Lyxyacht omringad till havs

En mystisk lyxyacht, värd 6,8 miljarder kronor, har omringats av italienska myndigheter. Båten tros tillhöra Vladimir Putin.

Den 140 meter långa yachten vid namn Scheherazade är en av de dyraste i världen och ligger förtöjd i en privatägd italiensk hamn i den lilla staden Marina di Carrera, utanför Toscanas kust skriver Aftonbladet. Runtom i Europa pågår nu beslag av superyachter som tillhör ryska oligarker efter att sanktionerna mot Ryssland infördes.

Enligt The New York Times ska yachten vara smyckad med guldpläteringar och ha en pool som kan förvandlas till ett dansgolv. Den har även plats för två landningsplattor för helikoptrar, samt flera satellitsystem. Fartyget har de senaste månaderna kallats för ”Putins yacht” av lokalbefolkningen.

Lyxyachtens kapten har sagt till tidningen att italienska myndigheter har varit ombord för att försöka avslöja dess ägare och erkänt att 70 procent av besättningen består av ryssar. Kaptenen säger sig känna till ryktena om att båten skulle tillhöra Putin, men förnekar det och menar att någon från Kreml aldrig någonsin varit ombord. Men han utesluter inte att ägaren kan vara rysk och hävdade att han inte kunde säga mer på grund av ett ”vattentätt sekretessavtal”.

Genrebild.