Under lockdown i Grekland blev minnena från havet en e-bok, den första av flera. – Del ett handlar om ungdomsåren och min stora kärlek, träbåten Unda från 1904, säger seglaren och kryssarklubbsmedlemmen Magnus Lindén. Hur kom memoarerna ..." /> Magnus skrev memoarer i marinan | På Kryss Magnus skrev memoarer i marinan | På Kryss
Hem » Medlemsprofilen

Medlemsprofilen

Magnus skrev memoarer i marinan

17 augusti, 2021 – 10.34 En kommentar
PX2104_Hallå-där-boktips

Under lockdown i Grekland blev minnena från havet en e-bok, den första av flera.

– Del ett handlar om ungdomsåren och min stora kärlek, träbåten Unda från 1904, säger seglaren och kryssarklubbsmedlemmen Magnus Lindén.

Hur kom memoarerna till?

– När vi blev fast i en marina på grund av covid 19-restriktionerna fick jag plötsligt tid att skriva ner lite seglarminnen från världshaven. Jag har seglat över 100 000 sjömil ombord på 50-talet båtar, både som charterskeppare, leveransskeppare och på egen köl.

Det är många detaljer, hur har du kommit ihåg allt?

– Genom brev, dagböcker, loggböcker och artiklar jag har skrivit för båttidningar. Dessutom har jag tagit över 20 000 diabilder genom åren som jag har digitaliserat.

Du beskriver bland annat renoveringen av träbåten Unda på 70-talet. Var finns hon nu?

– Vi sålde henne 1979 och 1998 var hon med och seglade i den stora Fife-regattan i Skottland. Numera är hon återställd till originalskick och har fått tillbaka sitt ursprungliga namn Magda IV genom ägaren och båtbyggaren Bo Eriksson från Örnsköldsvk. Han fock stipendium från Gaff Yachts Society`s Stiftelse för arbetet.

Vad kommer del två att handla om?

– Hur jag började jobba ombord på olika privat- och charterbåtar. De första seglingarna över Atlanten och Medelhavet samt njutningen i att segla en Swan 65:a från Västindien till San Francisko. Fler delar blir det, bland annat om leveransseglingar, livet på en lyxig 48 meters motorbåt, seglingen i Patagonien och mina egna båtar. Om nu tiden räcker till, vi ska ju segla också!

Vart bär vindarna härnäst?

– Vår plan är att njuta av livet ombord på en båt som kan segla vart vi vill på världshaven. Men först vill vi se att alla system och installationer vi har gjort på Sarita, vår Solitaire 52.11, under tre år på land också fungerar på havet. Så segling runt om i Joniska havet blir en start!

Boktips!

Ombord del 1: Ungdomsåren

Magnus Lindén (E-bok)

Kryssarklubbsmedlemmen Magnus Lindén har skrivit både båtartiklar och faktaböcker. Det här är första delen om hans minnen från havet, från början av 60-talet fram till 1979. En stor del av boken handlar om den stora båtkärleken Unda, en Fife-designad R-10:a från 1904.

En kommentar »