Han är född i Aten, nära den stora hamnen i Pireus, och älskar båtar. Men det var först när han flyttade till Sverige som han köpte en egen båt. – I den svenska skärgården seglar jag ..." /> Månadens kryssarklubbsmedlem – Konstantinos Poulakis | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Månadens kryssarklubbsmedlem – Konstantinos Poulakis | På Kryss
Hem » Medlemsprofilen, Ombord

Medlemsprofilen   Ombord

Månadens kryssarklubbsmedlem – Konstantinos Poulakis

27 juli 2021 – 08:58 En kommentar

Han är född i Aten, nära den stora hamnen i Pireus, och älskar båtar. Men det var först när han flyttade till Sverige som han köpte en egen båt.

– I den svenska skärgården seglar jag bara för att segla för att jag älskar det, säger Konstantinos Poulakis. Här är seglingen själva målet och inte destinationen. Dessutom finns det fler naturhamnar här. I Grekland är det mer ”semestersegling” med kortare sträckor där fokus ligger på aktiviteterna runt seglingen.

Båtintresset har funnits sedan barndomen. Både pappa och farfar var yrkesfiskare med egna båtar. Som 20-åring tog Konstantinos förarbevis och året därpå hyrde han båtar och seglade runt i den grekiska övärlden, bland annat deltog han i kappseglingen Cyclades Regatta.

År 2014 gick flytten till Sverige och Linköping för att studera och nu bor han i Stockholm och är anställd på Karolinska Institutet. I januari förra året köpte han sin första segelbåt, en Mamba 31. I samband med båtköpet gick han även med i Kryssarklubben. I dag är han medlem i både Stockholms- och Blekingekretsen. Eftersom han älskar att läsa sjökort, och kikar i dem som andra kollar kokböcker, har han upptäckt Blekinges skärgård.

– Jag funderar på att kanske ha båten där en sommar eftersom skärgården verkar fantastisk.

I juni seglade han till familjen i Grekland. Konstantinos har hittat gastar på nätet från både Storbritannien, Polen, Grekland och USA.

– Jag räknar med att vara framme i mitten av augusti om allt går bra för det handlar ju om 4 000 nautiska mil och mycket kan hända. Men det här är min chans att uppleva något lite annorlunda.

En kommentar »

  • Christofer Hägg skriver:

    Trevligt med din entusiasm för Svensk skärgård, de är ju fantastiska. Du seglar från ett paradis till ett annat, Grekland är fantastiskt! Καλό ταχιδι!