I år har de internationella gästerna återvänt till Göta kanal med besked. Ökningen märks både bland fritidsbåtsgäster och på passagerarbåtarna. Antalet utländska fritidsbåtar har ökat med 140 procent till och med augusti jämfört med året före pandemin. Vanligast ..." /> Många utländska gäster på Göta kanal | På Kryss Många utländska gäster på Göta kanal | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Många utländska gäster på Göta kanal

23 augusti, 2022 – 09.41 Kommentarer inaktiverade för Många utländska gäster på Göta kanal
Pressbild

I år har de internationella gästerna återvänt till Göta kanal med besked. Ökningen märks både bland fritidsbåtsgäster och på passagerarbåtarna.

Antalet utländska fritidsbåtar har ökat med 140 procent till och med augusti jämfört med året före pandemin. Vanligast är besökare från de nordiska länderna och norra Europa. 

– Men det kommer även båtar som rest betydligt längre, där Göta kanal blir en fascinerande del av en långresa säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag.

Det har varit lite färre svenska båtar den här säsongen jämfört med i fjol vilket säkert kan förklaras med höjda bränslepriser och levnadsomkostnader i stort. Men det verkar inte i samma grad ha påverkat de utländska besökarnas reslust. De internationella gästerna reser oftast hela Göta kanal och med större båtar.