Den nyzeeländske seglaren och olympiske mästaren Peter Burling har tilldelats Magnus ”Mange” Olsson Priset 2020. Priset delas ut varje år till en seglare som gjort ett outplånligt avtryck i segelvärlden.  Peter Burling från Tauranga på Nya Zeeland är den i särklass yngsta ..." /> Mange Olsson-priset till Peter Burling | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Mange Olsson-priset till Peter Burling | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Mange Olsson-priset till Peter Burling

24 november 2020 – 10:38 Kommentarer inaktiverade för Mange Olsson-priset till Peter Burling
Mange Olsson-priset till Peter Burling

Den nyzeeländske seglaren och olympiske mästaren Peter Burling har tilldelats Magnus ”Mange” Olsson Priset 2020. Priset delas ut varje år till en seglare som gjort ett outplånligt avtryck i segelvärlden. 

Peter Burling från Tauranga på Nya Zeeland är den i särklass yngsta mottagaren av Mange Olsson-priset. Men trots sina 29 år har han ett imponerande CV som toppas av ett OS-guld från 2016 och ett OS-silver från 2012 – båda i 49er-klassen. Peter har inte mindre än nio VM-titlar och har deltagit i både America’s Cup och i Ocean Race.

– Det är en stor ära att få det här erkännandet av Mange Olssons Minnesfond. Tyvärr fick jag aldrig personligen träffa Magnus, men hans klassiska seger med Ericsson 3 i Volvo Ocean Race 2008–2009, då han som skeppare vann en av de längsta etapperna i tävlingens historia, från Qingdao till Rio de Janeiro, har verkligen inspirerat mig i mina tävlingar jorden runt, säger Peter Burling.

 

Mange Olsson-priset kommer att delas ut vid en digital ceremoni 26 november 2020. Alla är välkomna att följa ceremonin via denna länk https://ctne.tecviz.net/maom/?2020 Det hela startar torsdag 26 november kl. 19:00.