Månadens kryssarklubbsmedlem i senaste numret av På Kryss, Margaretha Blomquist, fick ett nytt intresse mitt i livet. Nu är hon delägare i en segelbåt i Grekland och kan både byta impeller och filter vid behov. Allt ..." /> Margaretha längtade till havet | På Kryss Margaretha längtade till havet | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Margaretha längtade till havet

13 oktober, 2020 – 09.38 En kommentar
Margaretha längtade till havet

Månadens kryssarklubbsmedlem i senaste numret av På Kryss, Margaretha Blomquist, fick ett nytt intresse mitt i livet. Nu är hon delägare i en segelbåt i Grekland och kan både byta impeller och filter vid behov.

Allt började när Margaretha Blomquist, som arbetar på SAS huvudkontor utanför Stockholm, blev inbjuden att följa med personalklubben på en segelresa till Kroatien för nio år sedan. Efter viss tvekan tackade hon ja, något hon aldrig har ångrat. Så fort hon kom ombord kände hon igen känslan – det var ju som att flyga!
– Frihetskänslan, hur hav och himmel möts och allt det här blå fantastiska. Oändligheten.

Första resan var hon bara passagerare, men året därpå började hon kika i sjökorten och det ena gav det andra. Sedan dess har det blivit nio seglingsresor tillsammans med jobbet.
– För varje gång har jag känt att jag bara vill lära mig mer och mer. Det här är ju hur roligt som helst!

För sex år sedan tog Margaretha förarbevis och sedan dess har hon kompletterat kunskaperna med VHF och Kustskepparintyg. Förra hösten blev hon delägare i en segelbåt i Grekland, en Activity 35. Planen var att sjösätta den i våras, men corona kom emellan. I väntan på att få gå ombord har hon gått en båtmekanikerkurs. Drömscenariot är att tillbringa vår och höst på båten i Grekland och ha egen båt hemma under sommaren.
– Segla är det jag har fastnat för. Det är verkligen fantastiskt att få ett nytt intresse såhär mitt i livet!

En kommentar »

  • Gunnar Johannesson skriver:

    Varför skulle hon inte kunna byta impeller mm. Pust skall det bli fler kvinnor som seglar så får ni och vi gubbar skärpa oss.