Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Marinmuseum kan bli Europas bästa museum

13 maj, 2015 – 09.32 Kommentarer inaktiverade för Marinmuseum kan bli Europas bästa museum

Marinmuseum2Alldeles nyligen utsågs Marinmuseum till Årets museum i Sverige. Nu är museet även nominerat till Europas bästa museum – European Museum of the Year Award.
– Det är våra besökare och samarbetspartners som tillsammans med oss skapat en unik mötesplats för den marina historien, säger Mats Sellfrid, tillförordnad chef på Marinmuseum.

På museet är förhoppningen nu att både Marinmuseum och besöksnäringen i Blekinge gynnas av uppmärksamheten. I flera år har Marinmuseum strävat efter att vara ett självklart besöksmål i världsklass, både nationellt och internationellt.

– Det är fantastiskt när vi får pris för det vi gör och vi vill tacka alla som på något sätt bidrar till att vi får priser och blir nominerade i en tävling av denna rang, säger Mats Sellfrid.

För en knapp månad sedan blev Marinmuseum, som är en del av Statens maritima museer, utsett till Årets museum 2015 av Riksförbundet Sveriges museer tillsammans med Svenska ICOM (International Council of Museums). I motiveringen lyfte juryn särskilt fram Marinmuseums långsiktiga arbete på både lokal- och regional nivå samt museets nyskapande pedagogiska förhållningssätt.

European Museum of the Year Award är en internationell tävling för museer. Bland de tidigare vinnarna finns prestigefyllda institutioner som Guggenheim-museet i Bilbao och Victoria and Albert Museum i London. Vilket museum som kammar hem titeln avgörs i Glasgow lördagen den 16 maj.

redaktion@pakryss.se