Annons »

24 juli, 2023 – 20.30 Ingen kommentar

Att segla är en populär och avkopplande aktivitet som lockar många människor världen över, oss svenskar inkluderade. Den frihet och äventyr som segling erbjuder är svårslagen. Nu för tiden, med den senaste teknologin, kan du …

Läs hela artikeln »
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Hem » Archive by Taggar

#Marinmuseum

IngridHallRoth

Ingrid Hall Roth gör comeback som chef på Marinmuseum

5 juni, 2016 – 08.56 Kommentarer inaktiverade för Ingrid Hall Roth gör comeback som chef på Marinmuseum

I höst återvänder Ingrid HallRoth som chef för Marinmuseum i Karlskrona. Efter sin tidigare sejour som museichef har hon varit chef för Forsknings- och samlingsavdelningen på Statens maritima museer och bland annat lett myndighetens utveckling av samlingarnas digitalisering.

Marinmuseum3

Marinmuseum får fri entré permanent

4 januari, 2016 – 11.24 Kommentarer inaktiverade för Marinmuseum får fri entré permanent

Från och med den första februari blir det fri entré på statliga museer. På Marinmuseum har det varit fritt inträde sedan i julas, något som nu fortsätter. Även Sjöhistoriska museet blir gratis att besöka.

,

Flyktingbåt

Flyktingbåt på Marinmuseum ger perspektiv på historien

24 september, 2015 – 09.37 Kommentarer inaktiverade för Flyktingbåt på Marinmuseum ger perspektiv på historien

Människor har tvingats att fly över haven även tidigare i historien. Detta vill Marinmuseum nu visa genom att i sin entré ställa ut en flyktingbåt som korsat Östersjön.
– Som Årets museum och en självklar mötesplats för många människor strävar Marinmuseum efter att vara aktuella i samhällsdebatten. Flyktingbåten blir en symbol för havet som delar, men också förenar människor, menar Mats Sellfrid, tillförordnad chef på Marinmuseum som är en del av statens maritima museer.

, ,

Marinmuseum2

Marinmuseum kan bli Europas bästa museum

13 maj, 2015 – 09.32 Kommentarer inaktiverade för Marinmuseum kan bli Europas bästa museum

Alldeles nyligen utsågs Marinmuseum till Årets museum i Sverige. Nu är museet även nominerat till Europas bästa museum – European Museum of the Year Award.
– Det är våra besökare och samarbetspartners som tillsammans med oss skapat en unik mötesplats för den marina historien, säger Mats Sellfrid, tillförordnad chef på Marinmuseum.