Hem » Archive by Taggar

#Marinmuseum

IngridHallRoth

Ingrid Hall Roth gör comeback som chef på Marinmuseum

5 juni 2016 – 08:56 Kommentarer inaktiverade för Ingrid Hall Roth gör comeback som chef på Marinmuseum

I höst återvänder Ingrid HallRoth som chef för Marinmuseum i Karlskrona. Efter sin tidigare sejour som museichef har hon varit chef för Forsknings- och samlingsavdelningen på Statens maritima museer och bland annat lett myndighetens utveckling av samlingarnas digitalisering.

Marinmuseum3

Marinmuseum får fri entré permanent

4 januari 2016 – 11:24 Kommentarer inaktiverade för Marinmuseum får fri entré permanent

Från och med den första februari blir det fri entré på statliga museer. På Marinmuseum har det varit fritt inträde sedan i julas, något som nu fortsätter. Även Sjöhistoriska museet blir gratis att besöka.

,

Flyktingbåt

Flyktingbåt på Marinmuseum ger perspektiv på historien

24 september 2015 – 09:37 Kommentarer inaktiverade för Flyktingbåt på Marinmuseum ger perspektiv på historien

Människor har tvingats att fly över haven även tidigare i historien. Detta vill Marinmuseum nu visa genom att i sin entré ställa ut en flyktingbåt som korsat Östersjön.
– Som Årets museum och en självklar mötesplats för många människor strävar Marinmuseum efter att vara aktuella i samhällsdebatten. Flyktingbåten blir en symbol för havet som delar, men också förenar människor, menar Mats Sellfrid, tillförordnad chef på Marinmuseum som är en del av statens maritima museer.

, ,

Marinmuseum2

Marinmuseum kan bli Europas bästa museum

13 maj 2015 – 09:32 Kommentarer inaktiverade för Marinmuseum kan bli Europas bästa museum

Alldeles nyligen utsågs Marinmuseum till Årets museum i Sverige. Nu är museet även nominerat till Europas bästa museum – European Museum of the Year Award.
– Det är våra besökare och samarbetspartners som tillsammans med oss skapat en unik mötesplats för den marina historien, säger Mats Sellfrid, tillförordnad chef på Marinmuseum.