Det tuffa konjunkturläget samt det faktum att branschen har valt att dela upp segel- och motorbåtar på två mässor på Västkusten, gör att Sweboat fattat beslutet att pausa årets motorbåtsmässa på Marstrand som skulle ha ..." /> Marstrand Motorboat Show inställd | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Marstrand Motorboat Show inställd | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Marstrand Motorboat Show inställd

26 juni 2023 – 13:33 En kommentar
Marstrand Motorboat Show inställd

Det tuffa konjunkturläget samt det faktum att branschen har valt att dela upp segel- och motorbåtar på två mässor på Västkusten, gör att Sweboat fattat beslutet att pausa årets motorbåtsmässa på Marstrand som skulle ha ägt rum den 25–27 augusti.

Mats Eriksson, VD för Sweboat – Båtbranschens Riksförbund menar att arrangera två mässor samma helg och med stora fasta kostnader på båda platserna, fungerar i tider där ekonomin är god och efterfrågan på båtar och tillbehör är stark.

– Nu står vi inför en osäker säsong där branschen är förberedd på en lägre efterfrågan och då ser man över sina kostnader. Därmed har vi inte tillräckligt många utställare anmälda i år.

Orust Sailboat Show med Öppet Varv går som planerat samma helg, den 25 – 27 augusti. Där kommer även de utställare som planerade att ställa ut på Marstrand få möjlighet att delta i år. Svenska Kryssarklubben kommer också att finnas på plats.

– Trots konjunkturen är vi ändå glatt förvånade över hur många som förbereder sig för en sommar på vattnet, säger Mats Eriksson. Intresset för båtar och båtliv är fortsatt oerhört starkt, speciellt sedan pandemin, då många upptäckte båtlivet och som nu fortsätter vara på sjön. 

Pressbild

En kommentar »

  • Per-Arne skriver:

    Intressant att läsa nästan samma dag som Dagens Industri (idag 26/6) har artiklar där handlare säger sig vara nöjda med marknadsläget. Kan det vara så att mässan har höjt sina priser så att utställarna (som ändå är rätt nöjda..) backar ur då man säljer det som finns?

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar