Måvikens camping och naturområde mitt i Höga kusten vill locka fler båtbesökare. Två nya gästbryggor med plats för cirka 15–20 båtar är ett steg på vägen. För 20–30 år sedan var Måviken, som ligger vid Kramfors ..." /> Måvikens camping får ny gästbrygga | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Måvikens camping får ny gästbrygga | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Måvikens camping får ny gästbrygga

14 september 2021 – 09:21 Kommentarer inaktiverade för Måvikens camping får ny gästbrygga
Bild: Adobe Petr

Måvikens camping och naturområde mitt i Höga kusten vill locka fler båtbesökare. Två nya gästbryggor med plats för cirka 15–20 båtar är ett steg på vägen.

För 20–30 år sedan var Måviken, som ligger vid Kramfors kommuns kust intill Mjällom, en väldigt populär destination bland båtfarare, men sedan dess har besökarantalet mattats av. Jonas och Jenny Gerdin, som driver Måvikens camping, säger till Tidningen Ångermanland att deras ambition är att utveckla den lilla skärgård som finns för att få fler att upptäcka fjärden.

De två nya båtbryggorna har plats för 15–20 båtar beroende på storlek. Fyra av platserna har tillgång till el och alla båtburna besökare har möjlighet till färskt vatten. På den intilliggande stranden finns även en bastu som fått sällskap av två kajaker.

– Förutom kajakerna har vi även fixat lånecyklar till gästerna. Det har vi gjort för att de ska kunna åka till exempelvis Servicepunkten eller göra ett besök i Kulturfabriken, berättar Jonas.

På bilden syns Högakustenbron, en hängbro över Ångermanälven mellan Kramfors och Härnösands kommuner i Ådalen.