Schäfertiken Listra, 3,5 år, satte stopp för stöldturnén av båtmotorer i Fjällbackatrakten. Så fort en spårsändare placerad på en av motorerna lokaliserat stöldgodset nosade hon snabbt reda på tjuvgömman. I slutet av förra året stals sju ..." /> … men i Fjällbacka satte Listra stopp för båtmotortjuvarna | På Kryss … men i Fjällbacka satte Listra stopp för båtmotortjuvarna | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

… men i Fjällbacka satte Listra stopp för båtmotortjuvarna

18 februari, 2020 – 11.39 Kommentarer inaktiverade för … men i Fjällbacka satte Listra stopp för båtmotortjuvarna
i Fjällbacka satte Listra stopp för båtmotortjuvarna

Schäfertiken Listra, 3,5 år, satte stopp för stöldturnén av båtmotorer i Fjällbackatrakten. Så fort en spårsändare placerad på en av motorerna lokaliserat stöldgodset nosade hon snabbt reda på tjuvgömman.

I slutet av förra året stals sju båtmotorer värda 600 000 kronor i Fjällbackatrakten. Stöldgodset gömdes i ett skjul på Särö, men till tjuvarnas stora förtret hade en av båtägarna satt en spårsändare på sin motor som snabbt kunde lokalisera platsen där den befann sig, skriver Hemmets Journal. Så fort Listra släpptes lös och tog det inte många minuter innan hon hade hittat det stulna godset. Listra, som hör hemma i Varberg, jobbar som polishund och är extremt duktig på att söka och spåra, både försvunna personer och stöldgods.