En ny typ av flexibel sjömack med fokus på säkerhet och miljö håller på att utvecklas i Stockholms skärgård. Målet är att göra det enkelt för båtägare att tanka hållbart. Företaget Fossil Free Marine utvecklar en ..." /> Miljömack i Stockholms skärgård | På Kryss Miljömack i Stockholms skärgård | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Miljömack i Stockholms skärgård

31 augusti, 2021 – 10.33 En kommentar
Bild: Adobe danr13

En ny typ av flexibel sjömack med fokus på säkerhet och miljö håller på att utvecklas i Stockholms skärgård. Målet är att göra det enkelt för båtägare att tanka hållbart.

Företaget Fossil Free Marine utvecklar en ny typ av marin bränslestation som ska kunna leverera förnybara drivmedel i stor skala med högre säkerhet än traditionella sjömackar. Företaget är än så länge förtegna med detaljer eftersom de ännu inte registrerat mönsterskydd och patent. Planen är att kunna visa upp den nya marinstationen under hösten. 

– Det jag kan säga är att vi utvecklar olika typer av infrastrukturlösningar, i första skedet en marinstation. Produkten är utvecklad för att tackla säkerhetsmässiga problem med befintlig teknologi, där vi har tagit fram en helt annan teknisk lösning än den som finns på marknaden idag. Sedan har vi givetvis gjort den kompatibel med alla typer av flytande drivmedel, inklusive de krav som moderna biodrivmedel ställer på utrustningen, säger vd Karl-Oskar Tjernström till tidningen Skärgården.

Genrebild.

En kommentar »

  • janne skriver:

    Har de även soppa som funkar i lite äldre motorer? Max 5% alkohol 98 Oktan eller bättre?