Coop-butiken i Långvik i Möja öppnades under midsommarveckan, men detta år utan personal. Det innebär att ön får Stockholms skärgårds första obemannade livsmedelsbutik. Det är Möja konsumtionsförening som har låtit bygga om butiken, som funnits sedan ..." /> Möja först med obemannad butik | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Möja först med obemannad butik | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Möja först med obemannad butik

28 juni 2022 – 11:13 2 kommentarer
Bild: Adobe elenabsl

Coop-butiken i Långvik i Möja öppnades under midsommarveckan, men detta år utan personal. Det innebär att ön får Stockholms skärgårds första obemannade livsmedelsbutik.

Det är Möja konsumtionsförening som har låtit bygga om butiken, som funnits sedan 1924, för att öka både tillgängligheten och servicenivån. 

– Det här är den första och hittills enda obemannade butiken i skärgården och det är roligt att vara först. Vi får se om våra andra butiker följer efter i framtiden, säger David Samuelsson, ordförande i Möja konsumtionsförening.

De nya öppettiderna är mellan 05.00–22.00. För att handla behövs appen Coop scan & pay. Med den checkar kunden in i butiken, handlar, betalar och checkar ut. 

– Du skannar varorna direkt med mobilen och betalar via Swish, kontokort eller Coops matkonto, säger Annika Karlsson, vd för Möja konsumtionsförening.

2 kommentarer »

  • Anders G skriver:

    Tynningö, vilken jag hävdar ligger i Stockholms skärgård, fick en obemannad butik redan förra året, 2021. Av olika orsaker var den tvungen att stänga efter ett par månader, men är nu återöppnad sedan en månad. Butiken ligger tyvärr inte inte vid någon allmän brygga på ön, så gästande båtar har dessvärre svårt att utnyttja den.

  • Clas Halling skriver:

    Jag tror att den gamla handelsboden i Arkösund är obemannad numera.