Möt dykarkvinnorna Haenyeo från Sydkorea som existerar i symbios med havet, vågorna och stormarna på Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg i vår. Genom porträtt, unika föremål och film får besökarna möta dykarkvinnorna Haenyeo, som lever på ön ..." /> Möt dykarkvinnorna på Sjöfartsmuseet Akvariet | På Kryss Möt dykarkvinnorna på Sjöfartsmuseet Akvariet | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Möt dykarkvinnorna på Sjöfartsmuseet Akvariet

18 december, 2023 – 10.57 En kommentar
Möt dykarkvinnorna på Sjöfartsmuseet Akvariet

Möt dykarkvinnorna Haenyeo från Sydkorea som existerar i symbios med havet, vågorna och stormarna på Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg i vår.

Genom porträtt, unika föremål och film får besökarna möta dykarkvinnorna Haenyeo, som lever på ön Jeju utanför Sydkorea. Kvinnorna existerar i symbios med havet, vågorna och stormarna. Den över tusen år gamla traditionen bygger på en stark gemenskap och ett hållbart fiske.

Utställningen är producerad av initiativtagaren Min Jeong Ko och Sjöfartsmuseet Akvariet. Min Jeong Kos farmor var haenyeo och hon har en stor passion för kulturen. Utställningen pågår 7 mars–18 augusti 2024.

Sjöfartsmuseet Akvariet skildrar vad som händer under, ovan och vid havsytan. Om sjöfartens framväxt, hamnstadens utveckling, men också en djupdykning i det gränslösa havet. Det nyöppnade museet kommer att erbjuda upplevelser över generationsgränserna och vara en plats för mötet mellan dramatisk mytologi och aktuell forskning.

Pressbild

En kommentar »

  • Robert Malm skriver:

    ”Möt, på Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg i vår, dykarkvinnorna Haenyeo från Sydkorea som existerar i symbios med havet, vågorna och stormarna.”
    -Det är oftast ganska bleke på museet 😊.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar