Hans och Annika Kretz bor i Alingsås och seglar sedan 2018 en Beneteau Clipper 423 som heter Ragnvi. Berätta lite mer om er själva – vilka är ni? – Vi har varit ett par i knappt tio ..." /> Möt nästa veckas gästagrammare | På Kryss Möt nästa veckas gästagrammare | På Kryss
Hem » Ombord

Ombord

Möt nästa veckas gästagrammare

20 juli, 2021 – 10.45 Kommentarer inaktiverade för Möt nästa veckas gästagrammare

Hans och Annika Kretz bor i Alingsås och seglar sedan 2018 en Beneteau Clipper 423 som heter Ragnvi.

Berätta lite mer om er själva – vilka är ni?

– Vi har varit ett par i knappt tio år, är numera gifta och driver en inrednings- och hantverksbutik. Vi bor i lägenhet i centrala Alingsås och har båda utflugna barn. Jag har seglat från 17 års ålder då jag flyttade till Göteborg. Annika började segla när hon träffade mig, innan dess hade hon aldrig gjort det. Innan vi köpte Ragnvi brukade vi hyra liknande båtar varje sommar. Som pensionär seglar jag många veckor varje säsong och Annika kommer och går under sommaren. Däremellan seglar jag med barn, barnbarn och vänner.

Hur håller ni uppe stämningen ombord?

– Genom att vara lyssnande och resonerande. Jag har den formella kompetensen, men i praktiken delar vi på det mesta och tycker att det är viktigt att båda kan hantera vår rätt så stora och tunga segelbåt. Innan vi kastar loss har vi en genomgång av tänkt rutt och förväntat väder som vi vet för det mesta vad vi kan förvänta oss och det gör att vi har ett rätt avslappnat sätt sinsemellan. Och framför allt – vi höjer aldrig rösten mot varandra utan är varandras bästa seglarkompisar!

Berätta om ett härligt segelminne?

– Vi hade en solig, men blåsig dag i Stocka och bestämde oss för att stanna i hamnen. Till lunch blev det den goda siken från Mellanfjärden. Sedan tog vi en tur med våra cyklar till det lilla fiskesamhället Rönnskär och köpte olika sorters inlagd strömming och sill inför den kommande midsommaraftonen. Efter en tur till affären för att köpa jordgubbar åkte vi tillbaka till Ragnvi för att se fotbollsmatchen. Kvällen blev dramatisk med hiskeliga åskväder inåt land som skapade häftiga ljusfenomen över gästhamnen!