Att köpa båt är fortfarande hett även efter det att pandemin har lagt sig.  Köparna är ute efter både nya och begagnade båtar och priserna fortsätter att stiga, i alla fall när det gäller motorbåtar.  Färska ..." /> Motorbåtar fortsätter öka i pris | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Motorbåtar fortsätter öka i pris | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Motorbåtar fortsätter öka i pris

7 juni 2022 – 11:07 Kommentarer inaktiverade för Motorbåtar fortsätter öka i pris
Adobe Andrea

Att köpa båt är fortfarande hett även efter det att pandemin har lagt sig.  Köparna är ute efter både nya och begagnade båtar och priserna fortsätter att stiga, i alla fall när det gäller motorbåtar. 

Färska siffror från Blocket visar att medianpriset för en motorbåt i år ligger på 95 750 kronor jämfört med 85 000 kronor förra året. När det gäller nya båtar har priserna stigit med 7 procent, men Björn Sandhaag, vd på Skanstulls Marin, säger till TT att han förväntar sig drastiska prishöjningar framöver, särskilt för aluminiumbåtar.

– Det är råvarupriser, komponentbrist och transporttrassel som ligger bakom prisökningarna på nya båtar. Aluminium som råvara har till exempel gått upp dramatiskt i pris, bara på ett år har det ökat över 24 procent.

Kanske skulle man kunna tro att segelintresset ökar när bränslet är så dyrt, men så är det inte, konstaterar Björn Sandhaag. Enligt Blockets siffror har segelbåtarna sjunkit i pris.

– Det är betydligt svårare att segla än att köra motorbåt, det kräver kunskap som färre har.