Ett förslag från länsstyrelsen kan innebära att båtar med förbränningsmotorer förbjuds i Rådasjön. Det väntas ge konsekvenser både för Mölndalsbor som äger båt och för Mölndals roddklubbs följebåtar. Det är länsstyrelsen som har skickat ut förslaget om ..." /> Motorbåtar kan förbjudas i Rådasjön | På Kryss Motorbåtar kan förbjudas i Rådasjön | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Motorbåtar kan förbjudas i Rådasjön

15 februari, 2022 – 12.43 Kommentarer inaktiverade för Motorbåtar kan förbjudas i Rådasjön
Bild: Adobe Clara Nila

Ett förslag från länsstyrelsen kan innebära att båtar med förbränningsmotorer förbjuds i Rådasjön. Det väntas ge konsekvenser både för Mölndalsbor som äger båt och för Mölndals roddklubbs följebåtar.

Det är länsstyrelsen som har skickat ut förslaget om nya regler i Rådasjön. Roger Rudolfsson, vattenvårdshandläggare på länsstyrelsen, säger till Mölndals-Posten att remisstiden fortfarande pågår och att myndigheten just nu inte vill kommentera enskilda intressenters reaktioner på förslaget. När även Mölndals stad har fått säga sitt är det dags för länsstyrelsen att fatta beslut.

En av orsakerna till att de nya reglerna blivit aktuella är att Rådasjön är en så kallad dricksvattentäkt för Mölndal. Syftet med att inrätta vattenskyddsområde med tillhörande föreskrifter är att uppnå ett långsiktigt skydd för värdefulla råvattentillgångar, viktiga både för Mölndals kommun och den regionala vattenförsörjningen, ur kvantitativ och kvalitativ synpunkt, skriver länsstyrelsen i sitt förslag.

Rådasjön i Mölndal