Hem » Löpsedel

Löpsedel

Najad varslar och vd:n lämnar

1 maj, 2018 – 14.21 3 kommentarer

På torsdag inleds MBL-förhandlingar efter att all personal på Najad har varslats. Vd:n Jörgen Ottosson lämnar sitt uppdrag.

Najadvarvets ägare köpte tidigare i år Arcona Yachts och planerna var att de båda båttillverkarna skulle fortsätta med sina respektive verksamheter. Nu varslar Najad samtliga båtbyggare och tjänstemän, ett tjugotal personer, på Orust. Samtidigt väljer vd:n sedan 2016, Jörgen Ottosson, att sluta ”på egen begäran”, enligt ett pressmeddelande från Najad, som också skriver att Arcona och Najad fortsatt ska ”utvecklas var för sig”. Arcona har sedan tidigare en anläggning i Uddevalla.
– Jag vet inte vad som händer när det gäller den framtida tillverkningen av Najadbåtarna, säger Jörgen Ottosson till tidningen Bohusläningen.

På Kryss har inte lyckats nå ägarna för en kommentar.

LÄS MER: Najads pressmeddelande om MBL-förhandlingarna

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,

3 kommentarer »

 • Roger Asserståhl skriver:

  Trist utveckling när varumärket ”Orustbygge” stegvis försvinner. Uddevalla är väl mera känt som byggare av bilar och stora tankbåtar.

 • Hans Kjellberg skriver:

  Trist, kanske mindre segelbåtar kunde vara något. Med den nya batteritekniken kunde elmotor
  användas som hjälpmotor när vinden inte behagar att infinna sig. Kombinerat med solpanel och landström. Att slippa sölet med diesel och oljebyte vore en dröm.

 • Tomas van der Kogel skriver:

  Tyvärr var det kanske inte annat att vänta. Varvet har sedan förra konkursen varit väldigt otydliga med vad de vill och köpet av Arcona blev ytterligare ett stort frågetecken.
  Synd om de anställda, köpare som inte får sina båtar levererade och rent allmänt trist för vår båtbyggartradition.