Turné till alla kretsar, rekrytering av nya medlemmar och stor 100-årsfest. Kryssarklubbens generalsekreterare Fredrik Norén delar med sig av året som gått och tankarna kring framtiden. Sedan Fredrik Norén tillträdde som generalsekreterare för drygt 2,5 år ..." /> ”Nästa år firar vi!” | På Kryss ”Nästa år firar vi!” | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

”Nästa år firar vi!”

19 december, 2022 – 09.58 Ingen kommentar
”Nästa år firar vi!”

Turné till alla kretsar, rekrytering av nya medlemmar och stor 100-årsfest. Kryssarklubbens generalsekreterare Fredrik Norén delar med sig av året som gått och tankarna kring framtiden.

Sedan Fredrik Norén tillträdde som generalsekreterare för drygt 2,5 år sedan har Kryssarklubben tagit ett större utrymme i den allmänna debatten kring båtlivsfrågor.

– Jag märker det inte minst på mängden av både politiker och journalister som ringer och ställer frågor så jag vill nog påstå att jag har bidragit till att öka kännedomen om föreningen. Inte minst bland yngre personer.

I somras reste Fredrik runt i Sverige och besökte alla kretsar för att diskutera ett antal frågor, till exempel hur man ska ta vara på den kunskap som finns och hur många medlemmar klubben ska ha.

– Mötena har tagits emot väldigt positivt! Vi är en helt otrolig organisation och många som jobbar tillsammans. En naturlig utveckling är att utöka de digitala delarna. Det digitala materialet blir lika tillgängligt var i landet du än sitter. 

Kryssarklubben har också ökat sina statliga bidrag. Målsättningen är att ha tio procent bidragsfinansiering och klubben välkomnar numera även samarbetspartners i syfte att utveckla och tillgängliggöra båtlivet i Sverige. 

Kryssarklubben fyller 100 år 2023, något som givetvis kommer att firas med en stor fest den 14 oktober på Vasamuseet i Stockholm.

– Vi måste fortsätta att vara relevanta även i framtiden. Vi organiserar alla de som vill uppleva båtlivet och det blir ganska tydligt när fler vill upptäcka livet på sjön. Då får vi väldigt många nya medlemmar och så hoppas jag att det ska fortsätta!

Läs hela artikeln i På Kryss nr 6–22.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar