Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Nästan fullbokat på Öppna Varv och Allt på sjön

23 juli, 2015 – 07.21 Kommentarer inaktiverade för Nästan fullbokat på Öppna Varv och Allt på sjön

FlytandeMässaDet är fortfarande några veckor kvar innan de stora flytande båtmässorna drar igång och intresset är stort. Både Öppna Varv på Orust och Allt på sjön i Gustavsberg är nästan fullbokade. För nyfikna besökare innebär det många nyheter från ett flertal länder och båtar som tidigare aldrig har ställts ut i Sverige.

– Intresset för att ställa ut båtar på Öppna Varv på Orust och Allt på Sjön i Gustavsberg är snudd på rekordstort, säger Patric Borén på Sweboat – Båtbranschens Riksförbund som projektleder de båda mässorna.

– Redan nu är det i princip fullbokat med båtar på de båda mässorna och i Gustavsberg har jag till och med beställt en extra bryggsektion utöver de vanliga för att få plats med alla båtar. Även på tillbehörsidan ser det mycket bra ut bokningsmässigt men där är det lättare att fylla på mer tält, fortsätter han.

De goda vindarna som sveper genom båtbranschen kommer alltså att avspegla sig på höstens flytande båtmässor. Som vanligt blir det en hel del spännande Sverige- och världspremiärer både på motor- och segelbåtssidan. Framförallt Öppna Varv på Orust har gjort sig känd som en mässa med många internationella utställare och besökarna kommer inte att bli besvikna i år. På utställarlistan finns båtar från både England, Holland, Italien och Polen som aldrig visats förr i Sverige.

I år firar de båda mässorna jubileum – 20 år för Öppna Varv och fem år för Allt på Sjön – och bakom framgången finns ett enkelt recept; låga kostnader för utställarna, fri entré och parkering för besökarna samt ett professionellt arrangemang av Sweboat.

– Vi strävar hela tiden efter att utveckla mässorna och kommer i år att fortsätta att satsa på prova-på aktiviteter. Dels för rekrytera nya kunder till branschen, dels för att göra mässorna ännu mer attraktiva för hela familjen att besöka, avslutar Patric Borén.

redaktion@pakryss.se

, , ,