Hem » Archive by Taggar

#Första båten

Hallberg-Rassy

Högt tryck på andrahandsbåtmarknaden

28 juni 2016 – 12:45 Kommentarer inaktiverade för Högt tryck på andrahandsbåtmarknaden

Just nu är det högtryck på andrahandsmarknaden för båtar. De båtar som efterfrågas är framför allt funktionella motorbåtar och traditionella segelbåtar. Men det som klickas mest på Blocket är en lyxkryssare för nästan 50 miljoner kronor, enligt en undersökning som Dagens industri har tagit del av.

, , , ,

Strax efter Näskubben en sol kvällsbris.

Hemresan för längesen

1 juni 2016 – 12:00 Kommentarer inaktiverade för Hemresan för längesen

För snart fyrtio år sen var Lasse Persson 23-årig kadett på Karlbers krigshögskola och lika ny som stolt ägare av Idefix, en Monark 606. Idén att segla hem till Luleå väcktes och en långhelg i maj kastade Lasse loss. På Kryss publicerar nu hela loggen från Åkersberga till Alhamn.

, , , ,

FlytandeMässa

Nästan fullbokat på Öppna Varv och Allt på sjön

23 juli 2015 – 07:21 Kommentarer inaktiverade för Nästan fullbokat på Öppna Varv och Allt på sjön

Det är fortfarande några veckor kvar innan de stora flytande båtmässorna drar igång och intresset är stort. Både Öppna Varv på Orust och Allt på sjön i Gustavsberg är nästan fullbokade. För nyfikna besökare innebär det många nyheter från ett flertal länder och båtar som tidigare aldrig har ställts ut i Sverige.

, , ,

Familjen Nicholson.

Seglar hem till Australien med familjen

23 juni 2015 – 16:00 Kommentarer inaktiverade för Seglar hem till Australien med familjen

Nio månader runt jorden i en segelbåt och ett rejält haveri, men Chris Nicholson har inte fått nog. Om några veckor kastar han loss med familjens båt och seglar hem till Australien med fru och två barn.
”Jag har aldrig ägt en fritidsbåt tidigare men äntligen: nu ska hela familjen segla!” säger Chris Nicholson till På Kryss.

, , , ,

image

Segelbåtsjakt i Henån

16 maj 2015 – 19:59 Kommentarer inaktiverade för Segelbåtsjakt i Henån

Trots att varken solen eller någon imponerande vind hälsade på drog Segelbåtsdagarna en tapper skara båtintresserade till Henån på lördagen. Lena och Fredrik Fostvedt var
inte bara ute efter en ny båt utan också ett nytt hem.

, , , ,

Nyköp

Nyköpt båt fördubblar skaderisken

30 april 2015 – 09:38 Kommentarer inaktiverade för Nyköpt båt fördubblar skaderisken

Med en nyköpt båt är risken för skada dubbelt så stor som när man ägt en båt mer än ett år. Det visar skadestatistik från båtförsäkringsspecialisten Svedea. Det spelar dock ingen roll om båten är begagnad eller fabriksny utan den avgörande faktorn är om den är ny för ägaren.

, ,