I våras fick Öckerö seglande gymnasieskola vända hem igen när gränsen i USA stängdes på grund av corona. Nu har de gett sig ut på en ny resa och denna gång går färden till Island. Seglingen ..." /> Nu styr segelgymnasiet mot Island | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Nu styr segelgymnasiet mot Island | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Nu styr segelgymnasiet mot Island

11 augusti 2020 – 13:13 Kommentarer inaktiverade för Nu styr segelgymnasiet mot Island
Nu styr segelgymnasiet mot Island

I våras fick Öckerö seglande gymnasieskola vända hem igen när gränsen i USA stängdes på grund av corona. Nu har de gett sig ut på en ny resa och denna gång går färden till Island.

Seglingen i Karibien fick hastigt avbrytas och istället blev det en lång resa hem över Atlanten. Sedan dess har eleverna ivrigt väntat på att få ge sig iväg igen och den 27 juli kunde äntligen två klasser med tredjeårsseglare segla iväg mot Island. För att vara på den säkra sidan fick alla ombord först sitta i två veckors karantän hemma och ta ett coronatest för att försäkra sig om att alla var friska.

Väl framme ska eleverna bland annat få träffa den isländske presidenten Guðni Jóhannesson berättar läraren Anna Ågren för Göteborgs-Posten. Den 3 september beräknas eleverna återvända hem igen efter att ha varit ute till havs i över en månad.