Klubbsegling är en ny app som stödjer enkla SRS-seglingar med resultat baserat på korrigerad tid. Appen är utvecklad av Fredrik Burmester och Johan Skåntorp i samarbete med Trälhavets Båtklubb där den nu används för onsdagsseglingar ..." /> Ny app för klubbsegling | På Kryss Ny app för klubbsegling | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Ny app för klubbsegling

4 september, 2023 – 10.37 3 kommentarer
Ny app för klubbsegling

Klubbsegling är en ny app som stödjer enkla SRS-seglingar med resultat baserat på korrigerad tid. Appen är utvecklad av Fredrik Burmester och Johan Skåntorp i samarbete med Trälhavets Båtklubb där den nu används för onsdagsseglingar och andra klubbseglingar.

Onsdagsseglingarna brukar dra cirka 100 deltagande båtar under en säsong med över 40 båtar vissa veckor. Seglingarna kan vara standard SRS med resultatet beräknat på seglad tid multiplicerat med registrerat SRS-tal eller klubbsegling där man startar med sitt högsta SRS, men är tillåten att rapportera med ett lägre SRS om det är så man valt att segla.

Appen delar in båtarna i en eller flera startgrupper utifrån klubbens seglingsinstruktioner. Vid målgång rapporterar båtarna själva genom ett knapptryck i appen eller i efterhand om det är hetsigt ombord vid målgång. Appen är fri att användas av alla seglare och finns att ladda ner på App Store och Google Play.

3 kommentarer »

  • Claes Ericson skriver:

    Limhamns segelsällskap (LSS) i Malmö han med att prova appen ”Klubbsegling” några gånger mot slutet av säsongen i klubbens FikaRace. Intrycket av appen är på många sätt positivt och jag hoppas på fortsatt användning av ”Klubbsegling” nästkommande segelsäsong 2024.

  • Hej H. Margenberg. Vi på Klubbsegling jobbar ständigt på appen, och försöker få den verifierad hos Google. Såklart är appen 100% säker att använda idag, och trots Googles varning så behöver ni inte vara oroliga!

  • H Margenberg skriver:

    Det vore bra om appen verifieras som säker att använda av Google så att att användare av den kan garanteras att inget ont händer.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar