”Fisketuren på sjön” är en bok om sjösäkerhet riktad mot barn skriven av Cornelia Kindmo. Tanken är att lära barn hur man ska agera på sjön och i båtar med hjälp av en spännande berättelse ..." /> Ny barnbok om sjövett | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Ny barnbok om sjövett | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Ny barnbok om sjövett

4 september 2023 – 10:31 Ingen kommentar
Ny barnbok om sjövett

”Fisketuren på sjön” är en bok om sjösäkerhet riktad mot barn skriven av Cornelia Kindmo. Tanken är att lära barn hur man ska agera på sjön och i båtar med hjälp av en spännande berättelse om Lukas och kompisen Lotta som får följa med farmor och farfar ut på sjön.

Det är äntligen helg och Lukas och bästa kompisen Lotta ska åka ut med farmor och farfar på sjön för en fisketur i deras båt. De ska till sitt speciella ställe, där som det alltid nappar, men plötsligt hör de något. ”Hallå! Snälla, hjälp oss!” Var kom det ifrån?

Författaren Cornelia Kindmo har arbetat aktivt som simlärare i många år med allt från babysim till vuxencrawl. Böckerna om Lukas och Lotta har hon skrivit för att inspirera barn att ha roligt samtidigt som de lär sig hur de är säkra i och omkring vattnet.

Olyckor kan undvikas om barn och vuxna är rustade med rätt kunskap. Bokserien om Lukas & Lotta ges ut i samarbete med Svenska Livräddningssällskapet.

Säkerhet med fokus på barn är något som även Svenska Kryssarklubben arbetar med. Ett exempel på detta är utbildningen ”HLR med AED för baby och barn” den 21 september, Västkustkretsen. Utbildningen är öppen för alla, men kretsmedlemmar har rabatt.

Pressbild

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar