Värmdö kommun ska anlägga en ny båtbrygga för båtpendling vid Ålstäket. Det är en förutsättning för att den planerade båtpendlingslinjen mellan Värmdö och Stockholm ska kunna genomföras. Försöket med den nya båtlinjen startar 2022 och projektet ..." /> Ny brygga för båtpendling på Värmdö | På Kryss Ny brygga för båtpendling på Värmdö | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Ny brygga för båtpendling på Värmdö

26 januari, 2021 – 14.13 2 kommentarer
Ny brygga för båtpendling på Värmdö

Värmdö kommun ska anlägga en ny båtbrygga för båtpendling vid Ålstäket. Det är en förutsättning för att den planerade båtpendlingslinjen mellan Värmdö och Stockholm ska kunna genomföras.

Försöket med den nya båtlinjen startar 2022 och projektet pågår i två år. Linjen ska utgå från Ålstäket/Östra Mörtnäs och ha mellanliggande stopp vid Norra Lagnö, Koviksudd och Riset och därefter gå till Slussen och Strömkajen rapporterar TT.

Eftersom båtpendlingen är på prov under två år så är valet av konstruktion för bryggan en flytponton. Bryggan kan även fortsättningsvis användas om linjen blir permanent, men om linjen inte fastställs går det att montera bort den lösa flytande delen för att sälja den vidare eller använda på annat håll.

2 kommentarer »

  • Yvonne Rosenblad skriver:

    Det låter helt underbart. Tänk att få åka båt från Värmdö in till Stockholm. Som en gammal Värmdö bo älskar jag det här förslaget. Hoppas att det ”ror” i hamn.
    Yvonne i Västerås

  • Låter som ett jätte bra alternativ :)